Koka kronärtskockor

7
1
Koka kronärtskockor

Koka kronärtskockor är enkelt och det blir så gott. Koka skockorna i saltat vatten ca 40 minuter. Testa om de är klara genom att du enkelt kan lossa ett av bladen. Kronärtskockorna serveras ljumna gärna med något av föreslagna tillbehör.

Skriv ut
Koka kronärtskockor

Ingredienser

4 portioner
4
kronärtskockor
1/4
citron (saften) per liter
1 1/2 msk
salt per liter vatten
-
vatten

Serveringsförslag

Vispat brynt smör

100 g
smör
1 msk
japansk soja

Tryffelmajonnäs

1 dl
majonnäs
1 tsk
tryffelolja
2 msk
skuren gräslök
-
salt
-
peppar

Citronsmör

100 g
rumsvarmt smör
1/2
citron
-
salt
-
peppar

För alla

Kronärtskockor
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Vispat brynt sojasmör
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tryffelmajonnäs
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Citronsmör
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Dag

2021-02-21

1,5 msk salt per liter vatten, måste väl vara tsk?

Redaktionen ICAse

2021-03-03

Hej Dag! Tack för din fråga. Mängden salt stämmer det är 1 1/2 msk/l vatten. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept