Marinerade kronärtskockor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerade kronärtskockor

Marinerade kronärtskockor finns att köpa färdigt, men då blir det ofta dubbelt så dyrt som att marinera dem själv med vitlök och örter. Mums på pizza eller på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och låt kronärtskockorna rinna av i ett durkslag. Dela dem om de är stora.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, olja och salt i en bunke. Smula ner kryddorna.
  3. Lägg i kronärtskockorna. Blanda väl. Ställ i kylen och låt marinera minst 2–3 timmar, men helst över natten. Vänd kronärtskockorna 1–2 gånger under tiden.
  4. Servera som antipasti till receptet Antipasto Misto, lägg på pizza eller mackan.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 burkar kronärtskocksbottnar (à 400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
Lägg till i inköpslistan