Gott nytt!

Lyxiga förrätter till nyårsafton

Golva dina gäster på nyårsafton och inled årets sista festmåltid med någon av dessa goda och galet eleganta förrätter. 16 recepttips som verkligen är värda en plats på en nyårsmeny.
Mer inspiration? Se fler recept på förrätter till nyår.

Recepttips på lyxiga förrätter till nyår

En förrätt sätter ofta tonen för resten av festmåltiden. Inled med någon av dessa recept och du kommer att lyckas med hela nyårsfesten.

  1. Burrata med fikon och pistage

    1. Burrata med fikon

    Betyg 4.5 av 5.
    33 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer.

    Sugen på en enkel förrätt som ändå känns lyxig och elegant? Servera krämig burrata, alltså gräddfylld mozzarella, med en ljuvlig dressing, färska fikon och rostade pistagenötter.

    Burrata med fikon och pistage
  2. Gratinerade ostron med gräslök

    2. Gratinerade ostron

    Betyg 4.6 av 5.
    9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Gratinerade ostron med ost och gräslök är både lyxigt och enkelt – perfekt som förrätt till nyår till exempel! Du toppar ostronen med en krämig gräslöksröra och ost och gratinerar sedan ostronen i ugn.

    Gratinerade ostron med gräslök
  3. Picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom

    3. Picklad potatis med regnbågsrom

    Betyg 4.2 av 5.
    35 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer.

    Är du på jakt efter en vansinnigt god förrätt? Servera picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom, perfekt till nyår eller en festlig middag när som helst på året. Regnbågsrommen går fint att byta ut mot någon annan typ av rom eller tångkaviar.

    Picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom
  4. Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör

    4. Ugnsbakad rotselleri med brynt smör

    Betyg 4.5 av 5.
    13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Gör en vego förrätt till nyår eller mellanrätt när du vill bjuda på något enkelt men elegant: servera skivor av ugnsbakad rotselleri med selleri, citron, brynt smör och krasse.

    Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
  5. Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

    5. Bakade betor

    Betyg 4.7 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Denna rätt med rödbetor, avokado, russin, mandel och hemgjord vegansk majonnäs är en underbar vegansk förrätt till nyår! Majonnäsen är smaksatt med curry och går fint att förbereda i förväg.

    Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs
  6. Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

    6. Oxfilé tartar med asiatiska örter

    Betyg 4.7 av 5.
    11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!

    Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter
  7. Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

    7. Hummer med forellrom

    Betyg 4.7 av 5.
    32 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Bjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.

    Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
  8. Jordärtskockssoppa med parmachips

    8. Jordärtskockssoppa med parmachips

    Betyg 4.5 av 5.
    766 personer har röstat
    Receptet har 103 kommentarer.

    En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.

    Jordärtskockssoppa med parmachips
  9. Carpaccio

    9. Carpaccio

    Betyg 4.5 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Carpaccio på oxfilé är en lyxig och festlig förrätt. Riktigt gott blir det när de tunna skivorna av oxfilén serveras med god olivolja, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. På toppen av carpaccion passar rucola och naturligtvis några drag med svartpepparkvarnen.

    Carpaccio
  10. Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

    10. Svamp med jordärtsskockskräm

    Betyg 4.7 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    De spännande smakerna i denna rätt är lånade från naturen utanför dörren. Använd de matsvampar du kan hitta. De svenska markerna får sätta smak på krämen med jordärtskocka och svecia tillsammans med vinägretten med lingon.

    Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross
  11. Burrata med citrus- och fänkålssallad

    11. Burrata med citrus och fänkål

    Betyg 4.8 av 5.
    32 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Burrata med fänkål och apelsin är en enkel och framförallt snygg rätt att servera som start på en måltid. Smaken från krämiga burratan möter den lakritsdoftande fänkålen som du hyvlar i tunna, tunna skivor. Apelsinen och blodgrapefruktens sötsyrliga smaker blir sedan en perfekt matchning till burratan och den saltrostade mandeln.

    Burrata med citrus- och fänkålssallad
  12. Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

    12. Hummer med blomkålscrème

    Betyg 4.7 av 5.
    23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Hummer är alltid rätt att inleda nyårsmiddagen med! Här får den lyxiga hummer sällskap av krispig lufttorkad skinka, luftig blomkålscrème, örtig äppelsalsa och rostat pankosmul. Många komponenter – men allt kan förberedas enkelt i god tid.

    Hummer, blomkålscrème och sauce vierge
  13. Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

    13. Rödbeta med srirachadressing

    Betyg 4.8 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Rödbetor och getost är en klassisk smakkombination. Men så här har du nog aldrig ätit det förut. En galet elegant förrätt där blasten tas till vara på och en srirachadressing ger sting. Rätten kommer från Fotografiska museets restaurang.

    Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt
  14. Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

    14. Dillråraka med skaldjur

    Betyg 3.4 av 5.
    61 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Skaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs. Låt gästerna väl smaka!

    Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs
  15. Räkceviche

    15. Räkceviche

    Betyg 2.6 av 5.
    145 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Ceviche serverad i cocktailglas känns lite lyxigt och är en festlig förrätt som är lätt att göra. Rätten kommer ursprungligen från Peru och får sin speciella smak av chili och koriander. Limedressingen gör att den tärnade avokadon behåller sin gröna färg.

    Räkceviche
  16. Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

    16. Svartrötter med brynt vitlökssmör

    Betyg 3.6 av 5.
    36 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    En riktigt god och lyxig vegoförrätt med svartrötter i huvudrollen. Rötterna toppas med pinjenötter och mangoldskott, och serveras med surdegskrutonger och brynt vitlökssmör. Passar perfekt för lite speciellare tillfällen, såsom nyår eller Alla hjärtans dag!

    Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter
  17. Ugnsrostade vindruvor med rosmarin

    17. Ugnsrostade vindruvor

    Betyg 3.7 av 5.
    16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Det godaste man kan göra med vindruvor är att rosta dem med rosmarin och havssalt. De blir en riktig smakexplosion och passar underbart fint till rostat bröd och ricotta.

    Ugnsrostade vindruvor med rosmarin

Artiklar (1573)

Gott grönt år!

Grönt nytt år!

Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.

Små munsbitar!

Läckra kanapéer

Perfekt som plockmat på minglet, aptitretare på buffébordet eller som förrätt.