Gott nytt!

Lyxiga förrätter till nyår

Golva dina gäster på nyårsafton och inled årets sista festmåltid med någon av dessa goda och galet eleganta förrätter. Recepttips som verkligen är värda en plats på en nyårsmeny.

Recepttips på lyxiga förrätter till nyår

En förrätt sätter ofta tonen för resten av festmåltiden. Inled med någon av dessa recept och du kommer att lyckas med hela nyårsfesten.

  1. Toast skagen

    1. Toast skagen

    Betyg 4.6 av 5.
    63 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer.

    Klassisk, magiskt god och snabblagad toast Skagen som serveras på smörstekt toast. Skagenröran gör du enkelt med räkor, majonnäs och dill. Servera med en klick löjrom och citronklyftor.

    Toast skagen
  2. Minirårakor med rom

    2. Minirårakor med rom

    Betyg 4.7 av 5.
    30 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer.

    Finns det något godare än krispiga rårakor tillsammans med syrlig crème fraiche, salt rom och smakrik lök? Svar nej! Här serveras rårakorna i miniformat vilket passar perfekt som tilltugg till fördrinken eller som mindre förrätt.

    Minirårakor med rom
  3. Räkcocktail

    3. Räkcocktail

    Betyg 4.3 av 5.
    50 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    En klassisk räkcocktail innehåller naturligtvis räkor men även ägg och sparris. Denna festliga förrätt blev populär på 1950-talet och har sedan dess levt vidare i olika former och smakkombinationer. Men något man sällan ändrar på är såsen - en hemlagad Rhode Islandsås är svår att slå!

    Räkcocktail
  4. Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka

    4. Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka

    Betyg 5 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Frasiga och krispigt små munsbitar med god smak som görs av friterat rispapper. Srirachamajonnäsen och räkorna är stommen som läggs på bitarna av rispappret. Toppa därefter tilltuggen med spenat, koriander och gärna svarta sesamfrön.

    Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka
  5. Gratinerade ostron med gräslök

    5. Gratinerade ostron

    Betyg 4.6 av 5.
    9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Gratinerade ostron med ost och gräslök är både lyxigt och enkelt – perfekt som förrätt till nyår till exempel! Du toppar ostronen med en krämig gräslöksröra samt ost och gratinerar sedan ostronen i ugn.

    Gratinerade ostron med gräslök
  6. Picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom

    6. Picklad potatis med regnbågsrom

    Betyg 4.2 av 5.
    35 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer.

    Är du på jakt efter en vansinnigt god förrätt? Servera picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom, perfekt till nyår eller en festlig middag när som helst på året. Regnbågsrommen går fint att byta ut mot någon annan typ av rom eller tångkaviar.

    Picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom
  7. Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

    7. Oxfilé tartar med asiatiska örter

    Betyg 4.7 av 5.
    11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!

    Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter
  8. Carpaccio

    8. Carpaccio

    Betyg 4.6 av 5.
    10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Carpaccio på oxfilé är en lyxig och festlig förrätt. Riktigt gott blir det när de tunna skivorna av oxfilén serveras med god olivolja, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. På toppen av carpaccion passar rucola och naturligtvis några drag med svartpepparkvarnen.

    Carpaccio
  9. Bisque

    9. Bisque

    Betyg 0 av 5.
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    En elegant och lyxig bisque på hummer, perfekt förrätt att servera vid nyår och andra festliga tillfällen. Bisque är tunn soppa av franskt ursprung som görs på skaldjur, i det här receptet använder vi hummer.

    Bisque
  10. Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

    10. Hummer med forellrom

    Betyg 4.7 av 5.
    32 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Bjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.

    Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
  11. Hummersallad med mango och parmesansås

    11. Hummersallad med mango och parmesansås

    Betyg 5 av 5.
    2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Lyxig och god är hummersalladen som passar perfekt som förrätt med många goda ingredienser. Salladen görs av krämig avokado, sötsyrlig mango och krispig rosésallad. Servera med en god sås att dippa hummerköttet i.

    Hummersallad med mango och parmesansås
  12. Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör

    12. Ugnsbakad rotselleri med brynt smör

    Betyg 4.5 av 5.
    13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Gör en vego förrätt till nyår eller mellanrätt när du vill bjuda på något enkelt men elegant: servera skivor av ugnsbakad rotselleri med selleri, citron, brynt smör och krasse.

    Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
  13. Jordärtskockssoppa med parmachips

    13. Jordärtskockssoppa med parmachips

    Betyg 4.5 av 5.
    793 personer har röstat
    Receptet har 107 kommentarer.

    En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.

    Jordärtskockssoppa med parmachips
  14. Burrata med citrus- och fänkålssallad

    14. Burrata med citrus och fänkål

    Betyg 4.8 av 5.
    33 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Burrata med fänkål och apelsin är en enkel och framförallt snygg rätt att servera som start på en måltid. Smaken från krämiga burratan möter den lakritsdoftande fänkålen som du hyvlar i tunna, tunna skivor. Apelsinen och blodgrapefruktens sötsyrliga smaker blir sedan en perfekt matchning till burratan och den saltrostade mandeln.

    Burrata med citrus- och fänkålssallad
  15. Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

    15. Rödbeta med srirachadressing

    Betyg 4.8 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Rödbetor och getost är en klassisk smakkombination. Men så här har du nog aldrig ätit det förut. En galet elegant förrätt där blasten tas till vara på och en srirachadressing ger sting. Rätten kommer från Fotografiska museets restaurang.

    Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt
  16. Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

    16. Svartrötter med brynt vitlökssmör

    Betyg 3.6 av 5.
    36 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    En riktigt god och lyxig vegoförrätt med svartrötter i huvudrollen. Rötterna toppas med pinjenötter och mangoldskott, och serveras med surdegskrutonger och brynt vitlökssmör. Passar perfekt för lite speciellare tillfällen, såsom nyår eller Alla hjärtans dag!

    Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter
  • Snygga servettvikningar

    Snygga servettvikningar

    En snygg servettvikning skapar en wow-effekt på det dukade bordet! Här hittar du flera olika vikningar för pappers- och tygservetter.

  • Snittar till fördrinken

    Snittar till fördrinken

    Letar du efter snittar att servera till fördrinken på nyår. Här hittar du massor av inspiration på goda snittar!

Artiklar (1602)

Gott grönt år!

Grönt nytt år!

Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.

Små munsbitar!

Läckra kanapéer

Perfekt som plockmat på minglet, aptitretare på buffébordet eller som förrätt.