Burrata med citrus- och fänkålssallad

13
3
Burrata med citrus- och fänkålssallad

Burrata med fänkål och apelsin är en enkel och framförallt snygg rätt att servera som start på en måltid. Smaken från krämiga burratan möter den lakritsdoftande fänkålen som du hyvlar i tunna, tunna skivor. Apelsinen och blodgrapefruktens sötsyrliga smaker blir sedan en perfekt matchning till burratan och den saltrostade mandeln.

Skriv ut
Burrata med citrus- och fänkålssallad

Ingredienser

4 (eller 8 som bufféportion)
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 silverlök
2 fänkål (à ca 300 g)
1 blodgrapefrukt
2 apelsiner
1 dl saltrostad mandel
1 kruka basilika
4 burrata (à ca 150 g)
flingsalt
svartpeppar

Till servering

levainbröd

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut burrata mot laktosfri mozzarella.

Näringsvärdet är beräknat som en portion huvudrätt.

Gör så här

Tips

Spara och garnera gärna med fänkålsdillen.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Elin

2022-01-13

Otroligt god!

Emilie

2021-09-11

Superfräsht! Nästa gång kommer jag tillföra lite chiliflakes o ta mera fänkål samt filea citrusen. 1 burrata blir lite maffigt till förrätt så möjligtvis att man halverar den alternativt serverar detta som varmrätt med mer bröd till.

Lisa

2021-04-10

Magisk!

Näringsvärde per portion

Energi 3301 KJ / 789 kCal
Fett 57 g
Salt 3 g
Kolhydrater 30 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept