Burrata med citrus- och fänkålssallad
Burrata med fänkål och apelsin är en enkel och framförallt snygg rätt att servera som start på en måltid. Smaken från krämiga burratan möter den lakritsdoftande fänkålen som du hyvlar i tunna, tunna skivor. Apelsinen och blodgrapefruktens sötsyrliga smaker blir sedan en perfekt matchning till burratan och den saltrostade mandeln.
Ingredienser
4 (eller 8 som bufféportion)
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 silverlök
2 fänkål (à ca 300 g)
1 blodgrapefrukt
2 apelsiner
1 dl saltrostad mandel
1 kruka basilika
4 burrata (à ca 150 g)
flingsalt
svartpeppar
Till servering
levainbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat som en portion huvudrätt.
Energi3301 KJ / 789 kCal
Fett57 g
Salt3 g
Kolhydrater30 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god! Ska ha den till förrätt på nyår. Provade en torr bubblig Cava med hög fruktsyra till rätten. Tyckte att det gifte sig bra!
Bo
2024-12-10Blev jättegott, och vackert också
Alva
2023-12-20Otroligt god!
Elin
2022-01-13