Små munsbitar!

Läckra och goda kanapéer

Få inspiration till bjudningen med dessa recept på läckra kanapéer. Ett lyxigt tilltugg, ofta en munsbitstor smörgås, med spännande smaker. Servera tillsammans med en lyxig drink och festen är igång!
Tips: alla våra recept på snittar.

Lyxiga kanapéer, recepttips!

Bjud på någon eller flera av dessa små munsbitar på festen. Perfekt som plockmat på minglet, aptitretare på buffébordet eller som förrätt.  

  • Kanapé med ädelost och grapefrukt

    Ädelost och grapefrukt

    Betyg 4.1 av 5.
    9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    En kanapé är ett lyxigt litet tilltugg att servera till fördrinken på fest. Denna munsbitstora kanapé med ädelost toppas med bittersöt grapefrukt, honungsrostade valnötter och färsk timjan. Spritsar du ädelostkrämen blir snitten ännu snyggare.

    Kanapé med ädelost och grapefrukt
  • Kanapé med smördeg och rökt lax

    Rökt lax på smördeg

    Betyg 3.4 av 5.
    11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Rökt lax, gräddfil och dill är en klassisk smakkombination när du skapar lika goda som festliga snittar. Kanapéer är vanligtvis synonymt med olika sorters mjuka brödbitar. Med frasig smördeg blir det i stället en härlig mix av olika texturer.

    Kanapé med smördeg och rökt lax
  • Krispig krustad med skinkröra och äpple

    Skinkröra med äpple

    Betyg 4.3 av 5.
    24 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Färdiga krustader gör denna snitt extra snabb att förbereda inför festen. Hackad rökt skinka blandas med krispigt, sött äpple, rosmarin och crème fraiche. Toppa med ännu mer äpple som fått fin syra från färskpressad citron, vilket hjälper till att bevara färgen.

    Krispig krustad med skinkröra och äpple
  • Kanapé med löjrom och citronsmetana

    Löjrom och smetana

    Betyg 4.8 av 5.
    16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Smetana, löjrom och färsk dill på smörstekt bröd – detta är en riktig lyxkanapé! Rikligt med citron och finhackad schalottenlök gör snitten till stjärnan på festen. Det går lika bra att använda fryst som färsk löjrom, men också sikrom, forellrom eller stenbitsrom.

    Kanapé med löjrom och citronsmetana
  • Kanapée med räkor och basilikamajo

    Räkor och basilikamajo

    Betyg 5 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    En munsbit till kanapée med hett sting från chilisåsen tabasco. Gör en kräm på majonnäs, lime och finhackad färsk basilika. Lägg krämen på små brödbitar, toppa med räkor och färsk dill. Välj handskalade räkor i lake så går det extra snabbt!

    Kanapée med räkor och basilikamajo
  • Kantarellsnittar med chèvre

    Kantarellsnitt med chèvre

    Betyg 3 av 5.
    145 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Fräs kantareller, eller annan svamp, i smör med hackad vitlök. Krydda med hackad persilja, salt och peppar. Lägg på rostade baguettebitar och toppa med chèvre. Gratinera i ugn tills osten fått lite färg. Lyxigare snitt får man leta efter!

    Kantarellsnittar med chèvre
  • Crostini med getostcrème och blåbär

    Getost och blåbär

    Betyg 3.1 av 5.
    153 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Dessa blå färgklickar överraskar verkligen smaklökarna. I den krämiga röran ovanpå små knapriga crostini gömmer sig söta blåbär, pikant getost och syrlig färskost. Ett trendigt tilltugg som garanterat gör succé på festen eller mingelpartyt.

    Crostini med getostcrème och blåbär
  • Krämig laxröra på surdegsbröd

    Krämig laxröra

    Betyg 3.1 av 5.
    310 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Servera de här eleganta snittarna som förrätt eller till ett glas bubbel. Den krämiga röran med bland annat kallrökt lax, silverlök, crème fraiche och citron kan du göra i förväg. Vid servering steker du det ljusa surdegsbrödet frasigt i pannan och lägger sedan på den goda röran. Och så en klick lyxig löjrom på toppen.

    Krämig laxröra på surdegsbröd
  • Knäckebrödssnittar med pistage och fikon

    Knäckebrödssnittar med pistage och fikon

    Betyg 4 av 5.
    2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Nötsmöret av mandel och pistagenötter gör att dessa snittar som görs på knäckebröd blir en återkommande favorit. Toppa knäckebrödet med färska fikon och krämig balsamvinäger.

    Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
  • Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

    Räkor med ingefärsmajonnäs

    Betyg 2.9 av 5.
    122 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Gari, inlagd ingefära, ger gott sting i majonnäsen som blandas med hackade räkor och läggs på knapriga crostini. Lyxigt som tilltugg till drinken, eller som plockmat på mingelpartyt. Givetvis går det bra att använda färdigskalade räkor.

    Räkcrostini med ingefärsmajonnäs
  • Kycklingcrostini med fikonmarmelad

    Pulled chicken

    Betyg 3.2 av 5.
    33 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Crostini med pulled chicken, fikonmarmelad och valnötter är perfekt att servera som en aptitretare i väntan på det stora julbordet. Lika gott som elegant och enkelt att laga. Du får gärna avsluta med lägga på lite hackad persilja.

    Kycklingcrostini med fikonmarmelad
  • Laxcrostini med sojamajonnäs

    Lax med sojamajonnäs

    Betyg 3.9 av 5.
    12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    En riktigt fin bit lax passar bäst till dessa urläckra tilltugg med tunna laxskivor och sojamajonnäs på crostini. Tricket för en lyckad majonnäs är att ha ungefär samma temperatur på ingredienserna och att ta det lugnt med oljan i början.

    Laxcrostini med sojamajonnäs
  • Varmrökt lammfiol på crostini av kavring med örter och löjrom

    Varmrökt lammfiol på kavring

    Betyg 2.8 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Lammfiol till glöggfesten? Varför inte servera en julig crostini gjord på rostad kavring. Blanda den varmrökta lammfiolen med färskost, örter och majonnäs och lägg en klick på varje crostini. Garnera snittarna med lite löjrom och en timjankvist.

    Varmrökt lammfiol på crostini av kavring med örter och löjrom
Kanapé

Det som utmärker en kanapé är att den är gjord på en tunn brödskiva som är skuren i små fyrkanter, ovaler eller andra former. Den toppas med till exempel rökt lax, ansjovis eller skinka. Brödet är ofta rostat eller smörstekt.

I den franska gastronomiska litteraturen nämns kanapé, som beteckning för en liten smörgås, redan på 1700-talet. Kanapéer var mycket populära på 1920-talet.

Artiklar (1579)

Gott grönt år!

Grönt nytt år!

Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.

För tjusig för att äta

Potatisrosor

Med sex enkla steg fixar du dessa tjusiga rosor.