Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
0
Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka

Frasiga och krispigt små munsbitar med god smak som görs av friterat rispapper. Srirachamajonnäsen och räkorna är stommen som läggs på bitarna av rispappret. Toppa därefter tilltuggen med spenat, koriander och gärna svarta sesamfrön.

Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka

Ingredienser

24 st
ca 3 dl olja
4 rispapper
salt
570 g räkor i lake (avrunnen vikt 280 g)
1 1/2 tsk srirachasås
1 dl majonnäs
1/2 gurka
1/2 förp färsk spenat (à 65 g)
1 kruka koriander
1 msk sesamfrö (gärna svarta)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi210 KJ / 50 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Frasig laxtartar på friterat rispapper
Betyg 3.5 av 5.
45 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vietnamesisk pizza
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor i salladsblad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räktoast med cream-cheese
Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk skagen
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spring roll wrappers med hoisin dipp
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga