Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka

Frasiga och krispigt små munsbitar med god smak som görs av friterat rispapper. Srirachamajonnäsen och räkorna är stommen som läggs på bitarna av rispappret. Toppa därefter tilltuggen med spenat, koriander och gärna svarta sesamfrön.

Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka

Ingredienser

24 st
ca 3 dl  olja
4   rispapper
salt
570 g  räkor i lake (avrunnen vikt 280 g)
1 1/2 tsk  srirachasås
1 dl  majonnäs
1/2   gurka
1/2   förp färsk spenat (à 65 g)
1   kruka koriander
1 msk  sesamfrö (gärna svarta)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi210 KJ / 50 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Vietnamesisk pizza
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig laxtartar på friterat rispapper
Betyg 3.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Räktoast med cream-cheese
Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snittar på kavring med prästostkräm och räkor
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Asiatisk skagen
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tempurafriterad aubergine
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga