Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka
Frasiga och krispigt små munsbitar med god smak som görs av friterat rispapper. Srirachamajonnäsen och räkorna är stommen som läggs på bitarna av rispappret. Toppa därefter tilltuggen med spenat, koriander och gärna svarta sesamfrön.
Ingredienser
24 st
ca 3 dl olja
4 rispapper
salt
570 g räkor i lake (avrunnen vikt 280 g)
1 1/2 tsk srirachasås
1 dl majonnäs
1/2 gurka
1/2 förp färsk spenat (à 65 g)
1 kruka koriander
1 msk sesamfrö (gärna svarta)
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi210 KJ / 50 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g
Kommentarer