Bisque
En elegant och lyxig bisque på hummer, perfekt förrätt att servera vid nyår och andra festliga tillfällen. Bisque är tunn soppa av franskt ursprung som görs på skaldjur, i det här receptet använder vi hummer.
Ingredienser
4 förrättsportioner
2 kokta humrar (frysta eller färska à ca 400 g)
2 msk olja
2 schalottenlökar
1 morot
1 selleristjälk
2 msk tomatpuré
3 vitpepparkorn
2 tomater
2 msk konjak
2 1/2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
7 1/2 dl vatten
2 1/2 msk hummerfond
1/2 tsk torkad timjan
1 lagerblad
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
1 msk smör
Till servering
färsk dill
Gör så här
Receptet är provlagat som 4 förrättsportioner och blir ca 1 l.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Energi1778 KJ / 425 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater10 g
Protein12 g
Kommentarer