Bisque

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Bisque

En elegant och lyxig bisque på hummer, perfekt förrätt att servera vid nyår och andra festliga tillfällen. Bisque är tunn soppa av franskt ursprung som görs på skaldjur, i det här receptet använder vi hummer.

Bisque

Ingredienser

4 förrättsportioner
2 kokta humrar (frysta eller färska à ca 400 g)
2 msk olja
2 schalottenlökar
1 morot
1 selleristjälk
2 msk tomatpuré
3 vitpepparkorn
2 tomater
2 msk konjak
2 1/2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
7 1/2 dl vatten
2 1/2 msk hummerfond
1/2 tsk torkad timjan
1 lagerblad
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
1 msk smör

Till servering

färsk dill

Gör så här

Receptet är provlagat som 4 förrättsportioner och blir ca 1 l.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per förrättsportion

Energi1778 KJ / 425 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater10 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Hummersoppa
Betyg 4.2 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hummerpasta
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummersallad med marinerad morot
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiligratinerad hummer
Betyg 4 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hummersoppa med pecorinogratinerad toast
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjursgryta med rotfrukter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga