Bild laddas
Gott grönt år!

Veganska snittar, tilltugg och mingelmat till nyår

Mingla in det nya året med en fest i vegansk stil. Låt dig inspireras av våra läckra och fräscha veganska snittar, tilltugg och smårätter. Allt går förstås att förbereda. Låt festen börja!
Tips! Kolla in våra recept på veganska efterrätter!

Veganskt till minglet

Mingla in det nya året med dessa läckra och fräscha tilltugg.

  1. 1. En frasig frestelse

    99
    1
    En rulle kyld smördeg förvandlar du enkelt till ett frasigt och festligt tilltugg. Proppa degen full med soltorkade tomater och goda oliver, utan kärnor så klart, och skapa kontrast i smaken med lök som får fräsa tills den blir riktigt mjäll och söt.
    Löktarte med soltorkade tomater och oliver
  2. 2. Chiliheta vegobitar med avokadokräm

    90
    0
    Ett veganskt tilltugg som passar på vilket festligt kalas som helst! Oumph består av soja, vatten och salt som genom tryck och värme bildar trådiga, köttliknande bitar. Smaksätt dem med gochujangsås och rökessens – mumsigt värre med avokadokräm och gurka.
    Chiliheta vegobitar med avokadokräm
  3. 3. Avokadosalsa i salladsblad

    29
    3
    Goda och gröna snittar på blad av hjärtsallad. Skopa upp den pikanta salsan av avokado och gurka i en sötsalt sojadressing och strössla över med sesamfrö. Riktigt bra ”fingermat”.
    Veganska snittar - salladsblad med avokadosalsa
  4. 4. Munsbitar med sparris och citronkräm

    10
    0
    Brutna bitar av ett gott knäckebröd täckta av en frisk vegansk citronkräm och toppade med sparrisskivor och gräslök. Det svenska köket när det är som bäst – gott och enkelt och nyttigt.
    Veganska snittar - knäckebröd med sparris och citronkräm
  5. 5. Avokadosnittar med tångkaviar

    12
    0
    Mumsiga snittar som du trollar fram på nolltid med ett par avokado, citron, pepparrot och dill. Lägg röran på ett gott rågbröd och garnera med ett litet berg av tångkaviar. Jättegott!
    Veganska snittar - avokadosnittar med pepparrot och dill

Bra veganska alternativ

  • Bild laddas

    Oumph - smart soja

    Oumph består egentligen bara av soja, vatten och salt. Men genom tryck och värme skapas en speciell konsistens, en trådig känsla som påminner om tillagat kött. Oumph finns i neutrala och smaksatta varianter. Förutom oumph finns flera andra sojabitar att välja på.

    På bilden: Wrap med oumph och mangosalsa - till receptet! 

  • Bild laddas

    Smördeg - utan smör...

    Lite konstigt kan det tyckas att flera av de smördegar som säljs idag faktiskt inte innehåller just smör. Läs noga på innehållsförteckningen om du vill ha en äkta smördeg. För den som vill äta veganskt är det förstås en fördel att vissa smördegar i stället görs på margarin.

    På bilden: Smördegspiroger med spenat - till receptet!

  • Bild laddas

    Tofu - flexibel favorit

    Sojabönan kan verkligen anta alla möjliga former. Tofu är en av dem. Eftersom den inte har någon karaktärsfull egen smak vinner den på att marineras, både om den ska ätas kall och om den blandas i gryta, wok eller soppa. Marinerade tofuskivor är också goda att panera i till exempel asiatiska ströbrödet panko eller majsmjöl och steka eller fritera.

    På bilden: Sesammarinerade tofuspett - till receptet!

  • Bild laddas

    Nori - mer än rullar

    De japanska tunna arken av sjögräs har blivit synonymt med nori, även om ordet egentligen mer är ett samlingsnamn för ätbara rödalger. Noriarken kan rullas till maki eller formas till temaki, det vill säga strutar. Smulade noriark med sesamfrön och örtsalt blir ett gott smul att strössla över en sallad eller soppa.

    På bilden: Temaki med avokado - till receptet!

Mer veganvänligt

Dippvänligt!

Veganska röror och dippsåser

Vare sig du dippar, doppar eller dränker så lyfter röror och dippsåser det mesta. Ta en kik på våra veganska varianter, du kommer garanterat hitta någon som faller dig i smaken!
Bild laddas