Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Förföriskt goda pilgrimsmusslor

Bjud på en fantastisk förrätt bestående av förföriskt goda pilgrimsmusslor. Snabblagat och inte alls särskilt avancerat. Gör en svampblandning som du serverar pilgrimsmusslorna på. Skeda över smör med smak av citron och soja och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn smöret. Ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan.
  2. Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken precis på slutet. Salta och peppra lätt.
  3. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida.
  4. Fördela svampblandningen på ett fat. Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret. Servera genast.

För alla

Gluten- och äggfri.
Gör mjölkfri: ersätt smör med laktos- eller mjölkfritt margarin.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(19)

Ingredienser

Portioner: 2
  • 150 g pilgrimsmusslor
  • 1 1/2 msk smör
  • 1 1/2 tsk mild soja
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 50 g shiitakesvamp
  • 1/2 dl strimlad salladslök
  • olja till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan