Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

7
1
Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

Ingredienser

4 portioner

Sojamajonnäs

1 litet ägg
2 msk japansk soja
1 1/2 msk risvinäger
2 dl neutral olja
1 tsk finriven färsk ingefära
10 cm rättika
250 g oxfilé
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj en färdiggjord äggfri majonnäs och smaksätt med soja, risvinäger och ingefära.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Torbjörn

2018-12-31

jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 1380 KJ / 329 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 3 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden