Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

6
1
Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

Ingredienser

4 portioner

Sojamajonnäs

1
litet ägg
2 msk
japansk soja
1 1/2 msk
risvinäger
2 dl
neutral olja
1 tsk
finriven färsk ingefära
10 cm
rättika
250 g
oxfilé
1
kruka koriander
1
kruka mynta
1 tsk
sesamolja
1 msk
rostade sesamfrön
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj en färdiggjord äggfri majonnäs och smaksätt med soja, risvinäger och ingefära.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Torbjörn

2018-12-31

jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 1380 KJ / 329 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 3 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept