Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter
En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
Sojamajonnäs
1 litet ägg
2 msk japansk soja
1 1/2 msk risvinäger
2 dl neutral olja
1 tsk finriven färsk ingefära
10 cm rättika
250 g oxfilé
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1380 KJ / 329 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein16 g
Kommentar
jättegott
Torbjörn
2018-12-31