Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
1
Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

Ingredienser

4 portioner

Sojamajonnäs

1   litet ägg
2 msk  japansk soja
1 1/2 msk  risvinäger
2 dl  neutral olja
1 tsk  finriven färsk ingefära
10 cm  rättika
250 g  oxfilé
1   kruka koriander
1   kruka mynta
1 tsk  sesamolja
1 msk  rostade sesamfrön
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj en färdiggjord äggfri majonnäs och smaksätt med soja, risvinäger och ingefära.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

jättegott

Torbjörn

2018-12-31

Näringsvärde per portion

Energi1380 KJ / 329 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Oxfilé med duxelle och rotselleripuré
Betyg 4.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
199 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dubbelmarinerad oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
155 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga