Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

Ingredienser

4 portioner

Sojamajonnäs

1 litet ägg
2 msk japansk soja
1 1/2 msk risvinäger
2 dl neutral olja
1 tsk finriven färsk ingefära
10 cm rättika
250 g oxfilé
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat

Kommentar

jättegott

Torbjörn

2018-12-31

Näringsvärde per portion

Energi1380 KJ / 329 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Oxfilé med duxelle och rotselleripuré
Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.205 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dubbelmarinerad oxfilé
Betyg 4.1 av 5.166 personer har röstat
Receptet har 55 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Oxfilé med bearnaisesås, baconsparris och sweet potato fries
Betyg 4.1 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Carpaccio
Betyg 4.7 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Oxfilé tournedos
Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad