Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sojamajonnäs: Knäck ägget i en mixerkanna. Tillsätt soja och vinäger och mixa ihop. Tillsätt oljan, lite i taget under mixning. Mixa till en tjock majonnäs. Rör ner ingefäran och förvara övertäckt i kylen.
  2. Skala och skiva rättikan tunt, gärna på mandolin. Lägg i iskallt vatten en stund så den blir krispig. Lyft upp och lägg i kylen fram till servering.
  3. Finhacka oxfilén och plocka örterna. Förvara i kylen fram till servering.
  4. Lägg en klick majonnäs på varje tallrik. Toppa med oxfilén. Blanda örter med rättika, sesamolja och sesamfrön. Krydda med salt och peppar och fördela över tartaren.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj en färdiggjord äggfri majonnäs och smaksätt med soja, risvinäger och ingefära.

Ingredienser

Portioner: 4
Sojamajonnäs
  • 1 litet ägg
  • 2 msk japansk soja
  • 1 1/2 msk risvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 10 cm rättika
  • 250 g oxfilé
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer