Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Superbra recept! Perfekt som förrätt. Tips är om man gör till fler personer så kan man sätta in de i ugnen efter att de är tillagade för att hålla värmen tills dess att man har gjort alla. Då blir de bara lite extra knapriga vilket är gott.
Ebba
2023-01-23Är det en dum fråga om man ska riva potatisen utan att skala den först? Varför skulle man annars skrubba den? Älskar rårakor, särskilt för den frasiga kanten. Ska testa att göra halv sats som förrätt på en bjudning (fast med laxrom).
Mikael
2023-01-03Tack för din fråga Mikael! I detta recept har vi valt att bara skrubba och riva, inte skala potatisen men det går fint att strunta i att skrubba och istället skala och riva potatisen. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-04Går det bra med mjölig potatis istället för fast?
Emma
2022-12-26Hej Emma! Det funkar även med mjölig potatis men vi rekommenderar fast potatis då det blir bättre textur och de håller ihop bättre med fast potatis. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-27