Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Råraka med löjrom

Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba potatisen och riv grovt. Blanda med salt. Vrid ur potatisen i en ren kökshandduk.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite av oljan och smöret. Lägg i ¼ av potatisen (för 4 port) i ett tunt lager. Tryck ut rårakan samtidigt som pannan skakas och stekspaden skjuts under rårakan så att den inte fastnar. Stek på medelvärme 4-5 minuter per sida.
  3. Stjälp upp på en tallrik, stek resten av rårakorna och servera direkt med löjrom, rödlök, gräslök och gräddfil.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkfri ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Råraka
  • 800 g fast potatis
  • 3/4 tsk salt
Till stekning
  • 1/2 dl rapsolja
  • 40 g smör
Till servering
  • 80 g löjrom eller stenbitsrom
  • 1 finhackad rödlök
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1650 kJ / 395 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer