Råraka med löjrom
Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
Råraka
800 g fast potatis
3/4 tsk salt
Till stekning
1/2 dl rapsolja
40 g smör
Till servering
80 g löjrom eller stenbitsrom
1 finhackad rödlök
1/2 dl finskuren gräslök
1 dl gräddfil crème fraiche eller smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1650 KJ / 395 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater35 g
Protein10 g
Kommentarer
Var jättegoda 😋 men det var små portioner. Gjorde 6 portioner och det var lagom till 4 personer.
Carina
2024-05-23Kallas Rålarver på Sturkö i Karlskrona skärgård 🙂
Bengt
2024-01-27Fantastiskt gott.
Hans
2024-01-24