Råraka med löjrom

Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Ingredienser
4 portioner
Råraka
800 g fast potatis
3/4 tsk salt
Till stekning
1/2 dl rapsolja
40 g smör
Till servering
80 g löjrom eller stenbitsrom
1 finhackad rödlök
1/2 dl finskuren gräslök
1 dl gräddfil crème fraiche eller smetana
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1650 KJ / 395 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater35 g
Protein10 g
Kommentarer
Hur i hela friden får man dem att hålla ihop? Blir bara en hög med riven potatis....
Emma
2025-02-16Kommenterar Ewa.
Eva
2024-12-29Visste inte vad råraka är, till för tre år sedan. Nu gör jag råraka lite då och då under året. Har vuxna barn och barnbarn, så i mitt singelhushåll har detta blivit min grej, framför allt till nyår. Denna gång tar jag fasta på att riva oskalat. Lite extra fin dukning så framhävs tillbehören mer på fatet. Så enkelt, och så gott.
Eva
2024-12-29