Råraka med löjrom

47
1
Råraka med löjrom

Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Råraka med löjrom

Ingredienser

4 portioner

Råraka

800 g
fast potatis
3/4 tsk
salt

Till stekning

1/2 dl
rapsolja
40 g
smör

Till servering

80 g
löjrom eller stenbitsrom
1
finhackad rödlök
1/2 dl
finskuren gräslök
1 dl
gräddfil

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkfri ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentar

Petra

10/23/2020

Yum! Fungerar det att preppa potatisen några timmar i förväg?

Redaktionen ICAse

10/23/2020

Hej Petra! Nja, potatisen blir snabbt brun om den ligger riven. Det du möjligen kan förbereda är att skrubba potatisen och lägga den i vatten, torka noga av vattnet innan du river den. Men du kan INTE riva potatisen och lägga i vatten man behöver stärkelsen i potatisen för att den ska hålla ihop vid stekning. Hacka lök och gräslök går ju fint att förbereda. Rårakor är frasigast och godast nystekta, men du skulle kunna steka dem i förväg och värma upp dem innan servering i ugnen på ca 225°C (gärna varmluft) tills de är varma och återfått lite krispighet. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1650 KJ / 395 kCal
Fett 23 g
Salt 2.31 g
Kolhydrater 35 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept