Råraka med löjrom

Betyg 4.2 av 5.
178 personer har röstat
10
Råraka med löjrom

Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Råraka med löjrom

Ingredienser

4 portioner

Råraka

800 g  fast potatis
3/4 tsk  salt

Till stekning

1/2 dl  rapsolja
40 g  smör

Till servering

80 g  löjrom eller stenbitsrom
1   finhackad rödlök
1/2 dl  finskuren gräslök
1 dl  gräddfil crème fraiche eller smetana

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkfri ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Tips

Byt gräslöken mot dillvippor som dekoration.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
178 personer har röstat

Kommentarer

Kallas Rålarver på Sturkö i Karlskrona skärgård 🙂

Bengt

2024-01-27

Fantastiskt gott.

Hans

2024-01-24

Verkligen gott detta blir inte sista gången vi gör detta 😋

Berit

2024-01-06

Näringsvärde per portion

Energi1650 KJ / 395 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater35 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Rödbetsråraka med smetana och löjrom
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesam gourmetknäcke med löjrom, gräddfil och gräslök
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hasselbackspotatis mini
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pelle Janzon-krustader
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äggcocotte med löjrom
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga