Råraka med löjrom

Betyg 4.3 av 5.
182 personer har röstat
11
Råraka med löjrom

Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Råraka med löjrom

Ingredienser

4 portioner

Råraka

800 g fast potatis
3/4 tsk salt

Till stekning

1/2 dl rapsolja
40 g smör

Till servering

80 g löjrom eller stenbitsrom
1 finhackad rödlök
1/2 dl finskuren gräslök
1 dl gräddfil crème fraiche eller smetana

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
182 personer har röstat

Kommentarer

Var jättegoda 😋 men det var små portioner. Gjorde 6 portioner och det var lagom till 4 personer.

Carina

2024-05-23

Kallas Rålarver på Sturkö i Karlskrona skärgård 🙂

Bengt

2024-01-27

Fantastiskt gott.

Hans

2024-01-24

Näringsvärde per portion

Energi1650 KJ / 395 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater35 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Sesam gourmetknäcke med löjrom, gräddfil och gräslök
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetsråraka med smetana och löjrom
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äggcocotte med löjrom
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löjromschips med citruscrème
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snittar med Västerbottensost och löjrom
Betyg 3.6 av 5.
179 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torskrygg med brynt smör-vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga