Snittar med Västerbottensost och löjrom

165
4
Snittar med Västerbottensost och löjrom

Detta recept på snittar med smördeg, Västerbottensost och löjrom är utmärkt att servera som plockmat till fest. Du gör snittarna av bland annat smördeg, ägg, crème fraiche, Västerbottensost, rödlök, gräddfil och löjrom. Lyxigt och utsökt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Snittar med Västerbottensost och löjrom

Ingredienser

6 portioner
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g riven Västerbottensost
1 liten rödlök
1 1/2 dl gräddfil
80 g löjrom stenbitsrom eller tångkaviar
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på smördegen. Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

165

Kommentarer

Ann

2022-07-21

Alltid när ”barnen” kommer hem, även barnbarnen älskar det!

Jenny

2021-11-30

Gott och festligt.

Monika

2014-01-01

Folk ville ha receptet förra året, och i år bad de om en repris. Mums! Lätt att förbereda, också; extra plus.

Näringsvärde per portion

Energi 2123 KJ / 507 kCal
Fett 39 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 19 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden