Jordärtskockssoppa med parmachips
En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
Ingredienser
4 portioner
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
8 - 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak
Parmachips
4 skivor parmaskinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2080 KJ / 497 kCal
Fett35 g
Salt3.39 g
Kolhydrater29 g
Protein9 g
Kommentarer
Underbar soppa! Jag blandade hackad färsk timjan med crème fraiche och klickade i soppan vilket blev bra.
Charlotta
2024-11-15Hade ca 450 g egenskördade jordärtskockor som jag tog upp igår (9/11) - fick några plantor från goda vänners landställe i Småland för några år sen, och de kommer upp, troget, ungefär ett lagom stånd (hittills) trots att jag inte sätter nya... får se om det blir fler eller färre nästa år.
Liselotte
2024-11-10Så god. Det blir förrätt till helgens middag.
Catharina
2024-10-28