Jordärtskockssoppa med parmachips

469
63 Klimatsmart
Jordärtskockssoppa med parmachips

En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Jordärtskockssoppa med parmachips

Ingredienser

4 portioner
500 g
jordärtskockor
3
potatisar
2
vitlöksklyftor
1 msk
smör
1 1/2 dl
vitt vin
1/2 l
vatten
2
hönsbuljongtärningar
3 dl
vispgrädde
-
salt
-
svartpeppar
8 - 10
timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak

Parmachips

4
skivor parmaskinka

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, pröva en havrebaserad matlagningsgrädde och byt ut smöret till margarin.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

469

Kommentarer

Lars

2021-04-10

Jättegod! Jag rostar fint skivad jordärtskocka i olja i stekpanna tills de får färg, istället för parmachipsen. Blir väldigt gott. Och fint. Skördade mina idag.

Ulrika

2021-02-04

Jättegod, jag gjorde som Malin men hade Grönsaksbuljongtärning o kycklingfond istället. Jag tog en solo vitlök o en scharlottenlök. Gjorde receptet för 2 personer.

Mathias

2021-01-30

Det är ju stor viktskillnad på 3 potatisar. Varför inte skriva gram där så som ni gör på kockorna?

Näringsvärde per portion

Energi 2080 KJ / 497 kCal
Fett 35 g
Salt 3.39 g
Kolhydrater 29 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept