Jordärtskockssoppa med parmachips

En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Ingredienser
4 portioner
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
8 - 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak
Parmachips
4 skivor parmaskinka
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2080 KJ / 497 kCal
Fett35 g
Salt3.39 g
Kolhydrater29 g
Protein9 g
Kommentarer
Mycket god men gjorde den vegetarisk med vegetarisk buljong och utan skinka. Serverade med en Pinsa istället med mycket ost.
Camilla
2025-01-25Jättegod Förrätt nyårsafton. Blev mkt uppskattad. Fint med färsk timjan som dekoration oxå. Gott med parma chipsen. En riktig favoritsoppa!
Anneli
2025-01-08Jättegod! Serverade med parmesan flagor och Icas oststänger med pumpafrön, linfrö o solrosfrö.
Lena
2025-01-04