En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2006
Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, pröva en havrebaserad matlagningsgrädde och byt ut smöret till margarin.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lars
2021-04-10Jättegod! Jag rostar fint skivad jordärtskocka i olja i stekpanna tills de får färg, istället för parmachipsen. Blir väldigt gott. Och fint. Skördade mina idag.
Ulrika
2021-02-04Jättegod, jag gjorde som Malin men hade Grönsaksbuljongtärning o kycklingfond istället. Jag tog en solo vitlök o en scharlottenlök. Gjorde receptet för 2 personer.
Mathias
2021-01-30Det är ju stor viktskillnad på 3 potatisar. Varför inte skriva gram där så som ni gör på kockorna?