En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, pröva en havrebaserad matlagningsgrädde och byt ut smöret till margarin.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Magnus, citerar Låt bönor förändra ditt liv: ”Inulin är en fiber som kan öka mängden tarmbakterier men även antalet olika bakterier. Det är bra att ha många olika sorters bakterier. Inulin ökar insulinkänsligheten och minskar risken att insjukna i typ 2-diabetes. Det handlar alltså om att blodsockret hålls på en bättre nivå. Inulin finns mest i jordärtskockor som innehåller mycket stora mängder men även vitlök är en bra källa. Det har visat sig att många har tappat den typ av tarmbakterier som kan smälta inulin. Om du äter rå eller kokt jordärtskocka och får en mage som protesterar högljutt på alla kända vis har du dåligt med bakterier som lever på inulin. Prova då att mjukstarta och öka på med inulin vartefter. Då kan du få alla de goda verkningarna som inulin bär med sig. Man tror att fem gram inulin per dag räcker för att komma upp i en hälsosam nivå. Det motsvarar 25 gram jordärtskocka.”
Oskar
2023-05-03Tillsatte 1/2 tsk. finhackad färsk ingefära, gav en fruktig svag smak.
Claes
2023-04-24Världens godaste soppa!!!!!
Matilda
2023-03-25