Jordärtskockssoppa med parmachips

610
75
Jordärtskockssoppa med parmachips

En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Jordärtskockssoppa med parmachips

Ingredienser

4 portioner
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
8 - 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak

Parmachips

4 skivor parmaskinka

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, pröva en havrebaserad matlagningsgrädde och byt ut smöret till margarin.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

610

Kommentarer

Sara

2022-05-29

Den godaste soppan någonsin! Alla älskar den, även min 13-åring. Och så lätt att göra mjölkfri med ersättningsprodukter. Fem sparrisar av fem möjliga 👌🏽

Jenny

2022-05-09

Men vilken god soppa! Godaste soppa jag ätit på länge! Gjorde parmensanchips till istället för parmachips helt klockrent.

Katarina

2022-04-16

Har gjort denna flera gånger och det är fantastiskt gott och mycket uppskattat av våra olika gäster.

Näringsvärde per portion

Energi 2080 KJ / 497 kCal
Fett 35 g
Salt 3.39 g
Kolhydrater 29 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden