Jordärtskockssoppa med parmachips

Betyg 4.5 av 5.
793 personer har röstat
107
Jordärtskockssoppa med parmachips

En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Jordärtskockssoppa med parmachips

Ingredienser

4 portioner
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
8 - 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak

Parmachips

4 skivor parmaskinka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
793 personer har röstat

Kommentarer

Underbar soppa! Jag blandade hackad färsk timjan med crème fraiche och klickade i soppan vilket blev bra.

Charlotta

2024-11-15

Hade ca 450 g egenskördade jordärtskockor som jag tog upp igår (9/11) - fick några plantor från goda vänners landställe i Småland för några år sen, och de kommer upp, troget, ungefär ett lagom stånd (hittills) trots att jag inte sätter nya... får se om det blir fler eller färre nästa år.

Liselotte

2024-11-10

Så god. Det blir förrätt till helgens middag.

Catharina

2024-10-28

Näringsvärde per portion

Energi2080 KJ / 497 kCal
Fett35 g
Salt3.39 g
Kolhydrater29 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampbuljong med kyckling och jordärtskocka
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och jordärtskockskaka
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisgratäng med skal, jordärtskocka och timjan
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med jordärtskocka, päron och svamp
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga