Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Jordärtskockssoppa med parmachips

(59)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt på festbordet och lämnar ingen besviken.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g jordärtskockor
  • 3 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak
Parmachips
  • 4 skivor parmaskinka
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

    Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.
  1. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
  3. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.
  4. Parmachips: Gör gärna parmachipsen i förväg. Om de går sönder kan du bryta dem i bitar och dekorera soppan med dessa. Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspapperklädd plåt och torka i ugnen, 150°C, i ca 5 minuter. Låt svalna på papper.
  5. Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret mot olja eller mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Ersätt vispgrädden med mjölkfritt alternativ, t ex Beneviva eller Imat från Oatly.
Parmachips: Gluten-, mjölk- och äggfri.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 34 g
Energi
1860 kJ / 440 kCal
Läs mer om näringsvärden