Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

Rödbetor och getost är en klassisk smakkombination. Men så här har du nog aldrig ätit det förut. En galet elegant förrätt där blasten tas till vara på och en srirachadressing ger sting. Rätten kommer från Fotografiska museets restaurang.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g små rödbetor med blast, gärna ekologiska
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl honung
2 tsk fänkålsfrön
1 msk rapsolja

Dressing

2 msk srirachasås
4 msk nötolja eller kallpressad solrosolja
1 msk honung

Till servering

2 dl avrunnen getyoghurt (eller se Tips)
salt
svartpeppar

Gör så här

00:02:00
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat

Kommentarer

Hur gott som helst, samtliga runt middagsbordet enades om att denna rätt var den bästa av alla på nyårsmeny!

Alfred

2022-01-01

Ska betorna ned i lagen ihop med blasten?

Eva-lena

2020-12-30

Näringsvärde per portion

Energi1837 KJ / 439 kCal
Fett29 g
Salt2.46 g
Kolhydrater34 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Rödbetsråraka med smetana och löjrom
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs
Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Potatistorn med höstkänsla
Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rödbetor med granatäpple
Betyg 1.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
Betyg 3.7 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom
Betyg 3.5 av 5.58 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad