Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

4
2
Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

Rödbetor och getost är en klassisk smakkombination. Men så här har du nog aldrig ätit det förut. En galet elegant förrätt där blasten tas till vara på och en srirachadressing ger sting. Rätten kommer från Fotografiska museets restaurang.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g små rödbetor med blast, gärna ekologiska
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl honung
2 tsk fänkålsfrön
1 msk rapsolja

Dressing

2 msk srirachasås
4 msk nötolja eller kallpressad solrosolja
1 msk honung

Till servering

2 dl avrunnen getyoghurt (eller se Tips)
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj glutenfria produkter av yoghurt och getost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut getost mot tofu.

Gör så här

Tips

Gör egen getyoghurt! Mixa 1 1/2 dl matyoghurt med 150 g getost (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Alfred

2022-01-01

Hur gott som helst, samtliga runt middagsbordet enades om att denna rätt var den bästa av alla på nyårsmeny!

Eva-lena

2020-12-30

Ska betorna ned i lagen ihop med blasten?

Näringsvärde per portion

Energi 1837 KJ / 439 kCal
Fett 29 g
Salt 2.46 g
Kolhydrater 34 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden