Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt
Rödbetor och getost är en klassisk smakkombination. Men så här har du nog aldrig ätit det förut. En galet elegant förrätt där blasten tas till vara på och en srirachadressing ger sting. Rätten kommer från Fotografiska museets restaurang.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
ca 300 g små rödbetor med blast, gärna ekologiska
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl honung
2 tsk fänkålsfrön
1 msk rapsolja
Dressing
2 msk srirachasås
4 msk nötolja eller kallpressad solrosolja
1 msk honung
Till servering
2 dl avrunnen getyoghurt (eller se Tips)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1837 KJ / 439 kCal
Fett29 g
Salt2.46 g
Kolhydrater34 g
Protein11 g
Kommentarer
Hur gott som helst, samtliga runt middagsbordet enades om att denna rätt var den bästa av alla på nyårsmeny!
Alfred
2022-01-01Ska betorna ned i lagen ihop med blasten?
Eva-lena
2020-12-30