Gratinerad hummer med Västerbottensost

En gratinerad hummer med Västerbottensost sätter guldkant på vilken nyårsmiddag som helst. Med några enkla knep tar du ut det delikata hummerköttet och fyller sedan skalen med hummer, gräslök och ostsås gjord på den smakrika Västerbottensosten.

Ingredienser
4 portioner
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl riven Västerbottensost
1 äggula
salt
peppar
2 hela humrar
1/2 kruka gräslök
Gör så här
00:02:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi881 KJ / 211 kCal
Fett12 g
Salt0.82 g
Kolhydrater5 g
Protein21 g
Kommentarer
Tillsätt de skurna bitarna hummer med 1msk concac , gratängsmeten och rör ihop. Fyll därefter skalen och gratinera. Lätt och vansinnigt gott !
Kerstin
2025-01-28Fantastiskt gott!
Jeanette
2025-01-02Ska det vara kokt hummer?
Mats
2024-12-27Hej Mats! Ja, det brukar vi använda, också lättast att få tag på. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-30