Gratinerad hummer med Västerbottensost

96
22
Gratinerad hummer med Västerbottensost

En gratinerad hummer med Västerbottensost sätter guldkant på vilken nyårsmiddag som helst. Med några enkla knep tar du ut det delikata hummerköttet och fyller sedan skalen med hummer, gräslök och ostsås gjord på den smakrika Västerbottensosten.

Skriv ut
Gratinerad hummer med Västerbottensost

Ingredienser

4 portioner
1 msk
smör
1 msk
vetemjöl
2 dl
mjölk
2 dl
riven Västerbottensost
1
äggula
-
salt
-
peppar
2
hela humrar
1/2
kruka gräslök

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.

Gör så här

Tips

Smaksätt stuvningen med några droppar cognac. Tillsätt 10 finstrimlade sockerärter i ostsåsen (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Pi

2021-01-02

Ätbart men ingen finess, smakar för mycket Västerbotten, skaldjurssmaken kommer inte fram här.

Christina

2020-12-31

La i vitlök. Så gott!

Patrick

2020-12-31

Suveränt god sås... La till en tesked cognac 👍

Näringsvärde per portion

Energi 881 KJ / 211 kCal
Fett 12 g
Salt 0.82 g
Kolhydrater 5 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept