Gratinerad hummer med Västerbottensost
En gratinerad hummer med Västerbottensost sätter guldkant på vilken nyårsmiddag som helst. Med några enkla knep tar du ut det delikata hummerköttet och fyller sedan skalen med hummer, gräslök och ostsås gjord på den smakrika Västerbottensosten.
Ingredienser
4 portioner
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl riven Västerbottensost
1 äggula
salt
peppar
2 hela humrar
1/2 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi881 KJ / 211 kCal
Fett12 g
Salt0.82 g
Kolhydrater5 g
Protein21 g
Kommentarer
Till Daniel som sa att det tog 2 timmar. Jag gjorde precis 8st mao 16 halvor. Allt som allt tog det under en timma. Började 19:00 och serverade 20:00. Valde dock att blanda köttet och såsen och sedan lägga i skalen. Blev galet bra!
Mathias
2024-01-11Glöm 30 minuter! Det tog mig minst 2 timmar och då med ambition att göra det gott och snyggt. Det blev mycket jobb för lite mat men riktigt gott. Tyskt riesling vin passade utmärkt.
Daniel
2024-01-06Hej Daniel! Ja det är lite jobb att dela och plocka ur hummern och få till det snyggt, men härligt att höra att det var värt allt arbete du lade ner. Vi har justerat tillagningstiden något. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-09Klassiker! Valde dock att dra ned på gräslöken för att inte ta överhanden över hummersmaken.
Peter
2022-12-31