Gratinerad hummer med Västerbottensost

En gratinerad hummer med Västerbottensost sätter guldkant på vilken nyårsmiddag som helst. Med några enkla knep tar du ut det delikata hummerköttet och fyller sedan skalen med hummer, gräslök och ostsås gjord på den smakrika Västerbottensosten.

Ingredienser
4 portioner
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl riven Västerbottensost
1 äggula
salt
peppar
2 hela humrar
1/2 kruka gräslök
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör så här
Tips
Smaksätt stuvningen med några droppar cognac. Tillsätt 10 finstrimlade sockerärter i ostsåsen (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi881 KJ / 211 kCal
Fett12 g
Salt0.82 g
Kolhydrater5 g
Protein21 g
Kommentarer
Klassiker! Valde dock att dra ned på gräslöken för att inte ta överhanden över hummersmaken.
Peter
2022-12-31En återkommande favorit på Nyårsafton, om vi firar hemma 🍾
Ann sofie
2022-12-31Bank ID för att skriva en kommentar? Löjligt. Hursomhelst så är denna väldigt god och jag skall göra den i år igen. Riktigt bra recept och enkelt är det! :D
Nivea
2022-12-31