Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
![Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191807/cf_259/hummer_med_citronsmetana__forellrom_och_krasse.jpg)
Bjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
![Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191807/cf_259/hummer_med_citronsmetana__forellrom_och_krasse.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 kokta humrar (à 500 g)
2 dl smetana
2 krm salt
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/4 silverlök
80 g forell- eller löjrom
1/2 kruka dill
1 ask smörgåskrasse
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Spara gärna hummerskalen och koka en god fond.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1867 KJ / 447 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater3 g
Protein49 g
Kommentarer
Kändes lyxigt och supergott! Fiskat och kokt humrarna själva:) rekommenderas ådetvarmaste!
Malin
2023-09-20Gott men hummern kom lite i skymundan smakmässigt ihop med övriga ingredienser.
Maria
2020-11-01Fantastiskt gott. Härlig kombination silverlök och krasse. Alla gillade detta.
Per
2019-01-03