Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
3
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

Bjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

Ingredienser

4 portioner
2 kokta humrar (à 500 g)
2 dl smetana
2 krm salt
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/4 silverlök
80 g forell- eller löjrom
1/2 kruka dill
1 ask smörgåskrasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Kändes lyxigt och supergott! Fiskat och kokt humrarna själva:) rekommenderas ådetvarmaste!

Malin

2023-09-20

Gott men hummern kom lite i skymundan smakmässigt ihop med övriga ingredienser.

Maria

2020-11-01

Fantastiskt gott. Härlig kombination silverlök och krasse. Alla gillade detta.

Per

2019-01-03

Näringsvärde per portion

Energi1867 KJ / 447 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater3 g
Protein49 g

Testa liknande recept

Lyxsnittar med hummer och löjrom
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummertoast
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad hummer
Betyg 1.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snittar med Västerbottensost och löjrom
Betyg 3.6 av 5.
179 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lobster roll med brioche
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga