Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Bjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
2 kokta humrar (à 500 g)
2 dl smetana
2 krm salt
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/4 silverlök
80 g forell- eller löjrom
1/2 kruka dill
1 ask smörgåskrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1867 KJ / 447 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater3 g
Protein49 g
Kommentarer
Kändes lyxigt och supergott! Fiskat och kokt humrarna själva:) rekommenderas ådetvarmaste!
Malin
2023-09-20Gott men hummern kom lite i skymundan smakmässigt ihop med övriga ingredienser.
Maria
2020-11-01Fantastiskt gott. Härlig kombination silverlök och krasse. Alla gillade detta.
Per
2019-01-03