Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

Bjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala hummern och skär köttet i mindre bitar. Lägg i kylen.
  2. Blanda smetana, salt och citronjuice.
  3. Finhacka löken och lägg i kallt vatten ca 5 minuter så den blir lite mildare, låt torka på hushållspapper.
  4. Lägg smetana i botten på tallrikarna, toppa med hummer, rom, lök, plockad dill och klippt krasse.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Spara gärna hummerskalen och koka en god fond.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kokta humrar (à 500 g)
  • 2 dl smetana
  • 2 krm salt
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/4 silverlök
  • 80 g forell- eller löjrom
  • 1/2 kruka dill
  • 1 ask smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer