Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

17
2
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

Bjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

Ingredienser

4 portioner
2
kokta humrar (à 500 g)
2 dl
smetana
2 krm
salt
1/2 msk
färskpressad citronjuice
1/4
silverlök
80 g
forell- eller löjrom
1/2
kruka dill
1
ask smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Spara gärna hummerskalen och koka en god fond.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Maria

2020-11-01

Gott men hummern kom lite i skymundan smakmässigt ihop med övriga ingredienser.

Per

2019-01-03

Fantastiskt gott. Härlig kombination silverlök och krasse. Alla gillade detta.

Näringsvärde per portion

Energi 1867 KJ / 447 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 3 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept