Carpaccio

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Carpaccio

Carpaccio på oxfilé är en lyxig och festlig förrätt. Riktigt gott blir det när de tunna skivorna av oxfilén serveras med god olivolja, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. På toppen av carpaccion passar rucola och naturligtvis några drag med svartpepparkvarnen.

Carpaccio

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  naturella pinjenötter (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
1   citron
300 g  oxfilé
flingsalt
nymald svartpeppar
1/2 dl  olivolja
65 g  rucola
2 dl  hyvlad parmesan

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1386 KJ / 331 kCal
Fett24 g
Salt1.7 g
Kolhydrater2 g
Protein26 g

Testa liknande recept

Beef Wellington
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bresaola e ruccola
Betyg 3.1 av 5.
75 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med getost & vinsås
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
201 personer har röstat
Under 60 min att tillaga