Carpaccio

Carpaccio på oxfilé är en lyxig och festlig förrätt. Riktigt gott blir det när de tunna skivorna av oxfilén serveras med god olivolja, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. På toppen av carpaccion passar rucola och naturligtvis några drag med svartpepparkvarnen.

Ingredienser
4 portioner
1/2 dl naturella pinjenötter (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
1 citron
300 g oxfilé
flingsalt
nymald svartpeppar
1/2 dl olivolja
65 g rucola
2 dl hyvlad parmesan
För alla
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1386 KJ / 331 kCal
Fett24 g
Salt1.7 g
Kolhydrater2 g
Protein26 g
Kommentarer