Hoppa till sidans innehåll

Kan man äta fajitas utan kyckling? Javisst! Här är fem heta tex-mex recept med MiFús mjölkproteinstrimlor och gryn istället för kött, fisk och fågel. God, enkel och proteinrik mat för dig som vill äta mer vego till vardags. Bra va?

Artikel i samarbete med MiFú
Tips! Här hittar du ännu fler tex-mexiga vegorecept!

 • Fajitas med paprika och granatäpple

  Laga smarriga fajitas utan kött eller kyckling. Stek strimlat mjölkprotein tillsammans med skivad rödlök, paprika, hackad bladpersilja och goda kryddor. Servera i små tortillabröd tillsammans med tomatsallad, färsk koriander och granatäpple.

  - Fajitas med paprika och granatäpple

  Spara

 • Tacos med mangosallad

  Bjud på smarriga tacos med proteinrik mjölkproteinstrimlor istället för köttfärs eller kyckling. Servera i tacobåtar tillsammans med en läcker mangosallad och traditionella taco-tillbehör som riven ost, gräddfil och jalapeños.

  - Tacos med mangosallad

  Spara

 • Quesadillas med fyllning

  Quesadillas serveras traditionellt med bara ost som fyllning men den här varianten är betydligt matigare. Stekbart mjölkprotein ersätter kyckling och steks tillsammans med paprika, olivolja och olika kryddor. Servera tillsammans med tomatsalsa och gräddfil.

  - Quesadillas med fyllning

  Spara

 • Snabba tacos med mjölkproteinstrimlor

  Tacos snabbt och enkelt – och med mjölkproteinstrimlor istället för köttfärs. Lika gott som nytt och spännande! Bryn strimlorna ordentligt och smaksätt med tacokrydda. Servera i tacoskal med salsa, hackade grönsaker, riven ost och gräddfil.

  - Snabba tacos med mjölkproteinstrimlor

  Spara

 • Tacopaj med mjölkproteingryn

  En gammal favorit i ny skepnad! Vi pratar såklart om Tacopaj 2.0 med mjölkproteinstrimlor istället för köttfärs. Toppa med jalapeños, körsbärstomater och en klick gräddfil. Förvinnande gott! Prova så kommer ni förstå.

  - Tacopaj med mjölkproteingryn

  Spara

 • Vego enchiladas med mjölkproteinstrimlor

  Enkel middag mitt i veckan! Då är det dags för gratinerade enchiladas med mjölkproteinstrimlor istället för köttfärs. På med ugnen och låt salsatonerna flöda i köket medan du lagar mat. Enchiladas är snabbt, enkelt och mycket gott.

  - Vego enchiladas med mjölkproteinstrimlor

  Spara