Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Gratinerade vegofärsnachos

Härliga gratinerade nachos med vego-färs som passar såväl vegetarianer som den som vill äta lite mindre kött. Rätten får här extra sting då den serveras med picklad zucchini och jalapeños.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Zucchini: Blanda ingredienserna till ättikslagen och rör ihop.
  2. Skiva zucchini tunt och lägg i lagen.
  3. Färs: Stek färsen i olivolja och rör ner soya créme fraiche, smaka av med salt och peppar.
  4. Tillbehör: Dela cocktailtomaterna, tärna paprikan och fördela på en plåt tillsammans med färs, jalapeño, picklad zucchini och nachochips. Gratinera i ugn tills rätten fått lite färg.
  5. Till servering: Vid servering, toppa med ruccola.

För alla
Rätten innehåller gluten men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på vegetariska färsen.

Recept och bild från Hälsans kök.

Ingredienser

Portioner: 4
Picklad zucchini
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk ättika
  • 1/2 zucchini
Färs
  • 1 paket vegetarisk färs (à 300 g)
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 dl soya crème fraiche
  • salt och peppar
Tillbehör
  • 8 cocktailtomater
  • 1 röd paprika
  • 50 g jalapeños
  • 200 g nachochips
Till servering
  • 25 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2433 kJ / 580 kCal