Gratinerade vegofärsnachos

40
2
Gratinerade vegofärsnachos

Härliga gratinerade nachos med vego-färs som passar såväl vegetarianer som den som vill äta lite mindre kött. Rätten får här extra sting då den serveras med picklad zucchini och jalapeños.

Gratinerade vegofärsnachos

Ingredienser

4 portioner

Picklad zucchini

1 dl vatten
1/2 dl socker
2 msk ättika
1/2 zucchini

Färs

1 paket vegetarisk färs (à 300 g)
1/2 msk olivolja
2 dl soya crème fraiche
salt och peppar

Tillbehör

8 cocktailtomater
1 röd paprika
50 g jalapeños
200 g nachochips

Till servering

25 g rucola

Gör så här

För alla
Rätten innehåller gluten men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på vegetariska färsen.
Recept och bild från Hälsans kök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Maria

2021-03-26

Jättegod färs! Gillades av hela familjen 👍🏻 la till lite tacokrydda och ost, och lade på tomaterna efter ugnen. Serverades med avocadodipp till!

Ola

2020-05-05

Hur många grader i ugnen?

Redaktionen ICAse

2020-05-06

Tack Ola för din fråga. Nu har vi uppdaterat receptet med gradantal. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2433 KJ / 580 kCal
Fett 24 g
Salt 88 g
Kolhydrater 54 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden