Gratinerade vegofärsnachos
Härliga gratinerade nachos med vego-färs som passar såväl vegetarianer som den som vill äta lite mindre kött. Rätten får här extra sting då den serveras med picklad zucchini och jalapeños.
Ingredienser
4 portioner
Picklad zucchini
1 dl vatten
1/2 dl socker
2 msk ättika
1/2 zucchini
Färs
1 paket vegetarisk färs (à 300 g)
1/2 msk olivolja
2 dl soya crème fraiche
salt
peppar
Tillbehör
8 cocktailtomater
1 röd paprika
50 g jalapeños
200 g nachochips
Till servering
25 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2433 KJ / 580 kCal
Fett24 g
Salt0.88 g
Kolhydrater54 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod färs! Gillades av hela familjen 👍🏻 la till lite tacokrydda och ost, och lade på tomaterna efter ugnen. Serverades med avocadodipp till!
Maria
2021-03-26Hur många grader i ugnen?
Ola
2020-05-05Tack Ola för din fråga. Nu har vi uppdaterat receptet med gradantal. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-06