UNDER 45 MIN | Enkel

Tacopaj med medelhavsgrönsaker och majs

Tacopaj är gott till vardags och uppskattat av barnen! Här en annorlunda variant fylld med rostade grönsaker, majs och ost, kryddad med tacokrydda. Med färdig pajdeg blir pajen klar på ett kick. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner osten.
  4. Blanda Medelhavsgrönsaker, majs och tacokrydda och sprid ut i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills pajen är gyllene. Servera gärna med en sallad och gärna nachochips.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/3 sats grönsaksblandning (se länk till medelhavsgrönsaker i steg 4)
Tillsätt
  • 1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g riven ost
  • 1 burk majs (à 150 g)
  • 2 msk tacokrydda
Till servering
  • sallad
  • nachochips