Vegetarisk chili
Bjud på vegetariskt fredagsmys mitt i veckan, chili con soja! En smakrik chiligryta med en hemlig ingrediens – kakao. Sojafärsen tar också smak av oregano, pastasås med chili och kidneybönor. Serveras med svalkande gräddfil, ris och knapriga tortillachips.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
300 g sojafärs
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 förp pastasås med chili eller arrabbiata (à 390 g)
1 tsk kakao
1/2 tsk chilipulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk strösocker
1 msk tomatpuré
salt
peppar
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 kruka krispsallad
Till servering
2 dl växtbaserad fraiche, gräddfil eller crème fraiche
1 förp tortillachips (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med crème fraiche.
Energi4116 KJ / 986 kCal
Fett36 g
Salt4.3 g
Kolhydrater123 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt, snabbt och gott!
Markus
2023-10-30Väldigt bra recept, lite för klen för min smak men det går alltid att lösa. :)
Henrik
2023-10-26Mycket god, särskilt med tanke på den ringa insatsen. Gjorde dubbel sats och tog hälften passerade tomater och hälften med chilismak. Barnen älskade denna chili som serverades endast med ris och krispsallad.
Sara evira
2023-10-18