Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Mozzarella i bowl med avokado- och basilikadressing

Servera tacon i små bowls. Snyggt, enkelt och trevligt. Gör en sallad med tomater och mozzarella och en dressing av avokado och gräddfil. Lägg salladen i små tacoskålar och toppa med dressingen, klart att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomat och mozzarellaosten i ca 1/2 cm stora tärningar. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda tomat, mozzarella och lök med vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Dela, kärna ur och ta ur avokadon ur skalet. Mixa avokado, hälften av basilikan och gräddfil i en matberedare. Smaksätt med salt och peppar. Häll dressingen i en spritspåse.
  4. Häll av vätskan som bildats i tomat- och mozzarellasalladen.
  5. Fyll tortillaskålarna med tomat- och mozzarellasallad och spritsa på avokadodressingen. Garnera med resterande basilikablad.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor tomat
  • 125 g mozzarella
  • 1/2 liten silverlök
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 avokado
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl gräddfil
  • 1 förp tortilla bowls (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1694 kJ / 405 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer