Tacogratäng med grönsaker
Förutom att det är oerhört smarrigt är det bästa med gratäng att den sköter sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra är att steka de mesta av ingredienserna i tacokryddan och hälla upp i en ugnsform. Sen blandar du crème fraiche och riven ost som du breder över. Efter 15 minuter i ugnen är det klart! Servera med ris, gurka och nachochips!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
500 g blomkålsris
2 msk olja
2 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
peppar
1 förp majskorn (à 340 g)
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven ost
4 port ris eller annat gryn
1/2 gurka
100 g nachochips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3103 KJ / 741 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater83 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag brukar oftast ha det i tortillabröd istället för vegofärs eller liknande (och skippa creme fraiche, ost och ugn).
Patricia
2024-07-20Väldigt mild smak. Ett av barnen gillade maten iaf. Men creme fraichen var lite för sur, kändes onödig. Serverade med nachos och inget extra ris.
Rebecca
2023-11-10Gott! Bytte ut blomkålsriset mot veggofärs. Serverade med nachos. Behövdes inget ris.
Agneta
2023-07-11