Förutom att det är oerhört smarrigt är det bästa med gratäng att den sköter sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra är att steka de mesta av ingredienserna i tacokryddan och hälla upp i en ugnsform. Sen blandar du crème fraiche och riven ost som du breder över. Efter 15 minuter i ugnen är det klart! Servera med ris, gurka och nachochips!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet har uppdaterats maj 2022.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta blev godare än väntat och till och med den extremt kräsna 7-åringen åt! Jag serverade gratängen med tortillachips, tacosås och extra creme fraiche.
Angela
2023-01-07Supergott! Hoppade över riset, tyckte det räckte med blomkålsriset. Kanske provar att lägga till linser nästa gång för variations skull.
Maria
2022-08-27Superbra när barnen gillar tacos men man vill göra något annorlunda. Dock körde jag hälften köttfärs och hälften blomkålsris i. Och inget ris till för det kändes som det var matigt nog ändå. Barnen anande ingenting och åt upp allt!
Dorion
2022-08-06