Tacogratäng med nachos och majs
En tacogratäng är perfekt att slänga ihop när man vill ha ett säkert kort som går hem hos familjen. Denna variant är med sojafärs och serveras tillsammans med nykokt ris, en fräsch sallad med tomat och du krossar med fördel några nachochips över gratängen innan servering. Smaklig taco önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
300 g sojafärs
1/2 msk olja
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
300 g chunky salsa (mild)
2 dl lätt crème fraiche eller växtbaserad crème fraiche
2 ägg
salt
peppar
1 förp majskorn (à 340 g)
1/2 förp riven prästost (à 150 g) eller växtbaserad ost
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 förp krispsallad
100 g nachochips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3210 KJ / 762 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater87 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och lätt att göra som vardagsmiddag! Blev väldigt mycket mat, så nu finns det till matlåda också. Vi skippade dock riset, men lade till gula linser som tillbehör för att få lite tuggmotstånd.
Sofia
2023-12-30Snabbt, lätt och gott.
Maria
2023-10-16Helt ok. Vi åt tacochips till. Blev som en tacoröra. Dottern tyckte det var gott, vi hade extra mycket ost på. Jag tyckte att det blev helt ok, inte fantastiskt men gott. Bra vardagsmat.
Karolina
2022-10-31