Tacogratäng med nachos och majs

6
3
Tacogratäng med nachos och majs

En tacogratäng är perfekt att slänga ihop när man vill ha ett säkert kort som går hem hos familjen. Denna variant är med sojafärs och serveras tillsammans med nykokt ris, en fräsch sallad med tomat och du krossar med fördel några nachochips över gratängen innan servering. Smaklig taco önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020

Tacogratäng med nachos och majs

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
300 g
sojafärs
1/2 msk
olja
1
förp taco kryddmix (à 28 g)
1 dl
vatten
300 g
chunky salsa (mild)
2 dl
lätt crème fraiche
2
ägg
-
salt
-
peppar
340 g
majskorn
1/2
påse riven prästost (à 150 g)
3
tomater
1/2
förp krispsallad
100 g
nachochips

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Freddy

11/3/2020

Skippa äggen.

Tobias

8/5/2020

Vad ska man göra med salsan?

Redaktionen ICAse

8/6/2020

Hej Tobias! Salsan ska ner i färsen tillsammans med vattnet i steg 3. Hoppas att du gillar gratängen! Hälsningar Elina

Hanna

7/31/2020

Jag hade hoppat äggen, blir nästan som en omelett överst men annars god smak

Näringsvärde per portion

Energi 3210 KJ / 762 kCal
Fett 29 g
Salt 4 g
Kolhydrater 87 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept