UNDER 30 MIN | Medel

Spenat- och linsquesadillas 

Allt som äts i tortillabröd blir gott, eller hur? Här har vi spenat- och linsquesadillas där kokta linser, morötter, soltorkade tomater och spenat ger smak till rätten. Vid sidan av äts en krispig sallad med paprika och rödlök och som smaksätts med en enkel dressing gjord på rödvinsvinäger och olivolja. Smaklig quesadilla önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skala och hacka löken. Riv morötterna grovt på ett rivjärn.
  3. Fräs löken och morötterna mjuka i oljan i en stekpanna och vänd ner spenaten. Låt spenaten bli mjuk och krydda med salt och peppar.
  4. Häll linserna i en sil och spola dem i kallt vatten och låt rinna av tillsammans med de soltorkade tomaterna. Vänd ner linser och tomater i stekpannan.
  5. Ta av pannan från värmen. Blanda fräset med osten och fyll på den ena halvan av bröden och vik över den andra halvan. Stek bröden i oljan i en stekpanna på båda sidor. Håll de stekta quesadillasen varma på en plåt i ugnen.
  6. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skär tomaterna i klyftor och skala och finhacka rödlöken. Blanda alla grönsaker med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Riv salladen i bitar och vänd ner.
  7. Servera quesadillas med salladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • 200 g färsk spenat
  • salt
  • peppar
  • 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
  • 150 g riven ost
  • 8 tortillabröd (medium)
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruksallad (röd och grön)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2777 kJ / 663 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept