Spenat- och linsquesadillas
Allt som äts i tortillabröd blir gott, eller hur? Här har vi spenat- och linsquesadillas där kokta linser, morötter, soltorkade tomater och spenat ger smak till rätten. Vid sidan av äts en krispig sallad med paprika och rödlök och som smaksätts med en enkel dressing gjord på rödvinsvinäger och olivolja. Smaklig quesadilla önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
200 g färsk spenat
salt
peppar
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
150 g riven ost
8 tortillabröd (medium)
2 röda paprikor
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 rödlök
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 kruksallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2777 KJ / 663 kCal
Fett24 g
Salt7 g
Kolhydrater78 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men saknar kryddning. Särskilt i ett mexikanskt recept.
Monika
2023-01-11OMG Det är så gott!
Hale
2020-08-22Tyckte det va lite smaklöst så kryddade på med lite franska kryddor och chilli så blev det bättre. Mosade även i lite fetaost, mycket gott.
Malin
2020-08-18