Spenat- och linsquesadillas 

13
7
Spenat- och linsquesadillas 

Allt som äts i tortillabröd blir gott, eller hur? Här har vi spenat- och linsquesadillas där kokta linser, morötter, soltorkade tomater och spenat ger smak till rätten. Vid sidan av äts en krispig sallad med paprika och rödlök och som smaksätts med en enkel dressing gjord på rödvinsvinäger och olivolja. Smaklig quesadilla önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Spenat- och linsquesadillas 

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
200 g färsk spenat
salt
peppar
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
150 g riven ost
8 tortillabröd (medium)
2 röda paprikor
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 rödlök
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 kruksallad (röd och grön)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Monika

2023-01-11

Gott men saknar kryddning. Särskilt i ett mexikanskt recept.

Hale

2020-08-22

OMG Det är så gott!

Malin

2020-08-18

Tyckte det va lite smaklöst så kryddade på med lite franska kryddor och chilli så blev det bättre. Mosade även i lite fetaost, mycket gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2777 KJ / 663 kCal
Fett 24 g
Salt 7 g
Kolhydrater 78 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden