Spenat- och linsquesadillas 

10
6 Klimatsmart
Spenat- och linsquesadillas 

Allt som äts i tortillabröd blir gott, eller hur? Här har vi spenat- och linsquesadillas där kokta linser, morötter, soltorkade tomater och spenat ger smak till rätten. Vid sidan av äts en krispig sallad med paprika och rödlök och som smaksätts med en enkel dressing gjord på rödvinsvinäger och olivolja. Smaklig quesadilla önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Spenat- och linsquesadillas 

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
morötter
1 msk
olja
200 g
färsk spenat
-
salt
-
peppar
1
förp kokta gröna linser (à 380 g)
1
förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
150 g
riven ost
8
tortillabröd (medium)
2
röda paprikor
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1
rödlök
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
1
kruksallad (röd och grön)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Hale

8/22/2020

OMG Det är så gott!

Malin

8/18/2020

Tyckte det va lite smaklöst så kryddade på med lite franska kryddor och chilli så blev det bättre. Mosade även i lite fetaost, mycket gott.

Jukka

5/7/2020

Riktigt gott. Kommer att försöka göra lite variationer av detta. Syrliga salladen gör mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 2777 KJ / 663 kCal
Fett 24 g
Salt 7 g
Kolhydrater 78 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept