Vegotacopaj med majs och ost
En taco men i en paj blir kvällens smarriga rätt! Stek färdigkryddad vegotacofärs och lite lök, tillsätt majs. Häll ner i ett pajskal och täck med äggstanning och toppa med ost. Sen sköter ju sig allt själv. Servera med tomater och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
4 portioner
1 förp färdigkryddad vegofärs taco (à 125 g)
1 gul lök
1 olja
1 förp majskorn (à 150 g)
1 förp färsk pajdeg (gärna fullkorn)
4 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
150 g riven ost
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 förp cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2732 KJ / 655 kCal
Fett40 g
Salt2.6 g
Kolhydrater38 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Menlös och mosig. Idioti att kalla detta för färs. Jag tycker att det är bra att dra ner på köttkonsumtion men detta är inte ett bra säljargument. Varför förstöra goda grönsaker för att få det till att likna kött. Det samma gäller "fisk" alternativen. Jag skulle vilja ha en kasse med vegetariska alternativ utan vegoskiten istället. För nu är det dyra pengar för secunda mat.
Karin
2022-11-26Smakade ingenting. Verkligen noll tacosmak, och då tog jag till och med i lite extra krydda 🤣 Borde inte få kallas tacopaj ens.
Melanie
2022-11-23