Tacos med chipotlesvamp, koriandersalsa och fetaost
Laga lyxiga men snabba svamptacos till middag. Fyll dina tacos med kryddig chipotlesvamp och toppa med fetaost, riven kål och koriandersalsa med tomat och jalapeño. Fräscht, enkelt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
4 portioner
450 g ostronskivling
3 msk neutral olja
3 msk chipotlepaste
2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 färsk jalapeño
1/2 lime (1 tsk skal och 1 msk juice, för 4 port)
1/2 finriven vitlöksklyfta
1 - 2 dl hackad koriander (1 dl motsvarar ca 1 kruka)
3 kvisttomater (à 100 g)
ca 200 g vitkål eller spetskål
150 g fetaost
12 små tortillabröd
Till servering
gräddfil
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2171 KJ / 519 kCal
Fett22 g
Salt3.1 g
Kolhydrater60 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer