Citronmarinerade svarta bönor
Snabbfixat och mättande tillbehör med chilihetta och citron. Lyfter allt från fiskpinnarna till fredagstacosen. Förvara de citronmarinerade bönorna i en tätslutande burk i kylen och servera till veckans middagar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
ca 3 dl
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk hackad färsk röd chili eller sambal oelek (1 tsk hackad chili motsvarar 1 tsk sambal oelek)
1 msk hackad persilja
1 tsk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Energi693 KJ / 166 kCal
Fett9 g
Salt1.59 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g
Kommentarer
Minskade både olja och sambal till hälften. Minskar något på saltet nästa gång. Uteslöt citronskalet denna gång. Gott!
Anette
2023-05-11Supergott! Gör alltid en sats när jag kokat bönor, funkar lika fint med vilken annan böna som helst skulle jag vilja påstå.
Lina
2023-04-05Jättegod jag kompletterade med små bitar röd paprika, blev bra Britt
Britt
2022-01-30