UNDER 15 MIN | Enkel

Citronmarinerade svarta bönor

Snabbfixat och mättande tillbehör med chilihetta och citron. Lyfter allt från fiskpinnarna till fredagstacosen. Förvara de citronmarinerade bönorna i en tätslutande burk i kylen och servera till veckans middagar.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj svarta bönor, låt rinna av.
  2. Blanda bönorna med olivolja, färskpressad citronjuice, hackad färsk röd chili, persilja, finrivet citronskal och salt.
  3. Förvara i en burk i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk hackad färsk röd chili eller sambal oelek (1 tsk hackad chili motsvarar 1 tsk sambal oelek)
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 693 kJ / 166 kCal