Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Citronmarinerade svarta bönor

Snabbfixat och mättande tillbehör med chilihetta och citron. Lyfter allt från fiskpinnarna till fredagstacosen. Förvara de citronmarinerade bönorna i en tätslutande burk i kylen och servera till veckans middagar.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj svarta bönor, låt rinna av.
  2. Blanda bönorna med olivolja, färskpressad citronjuice, hackad färsk röd chili, persilja, finrivet citronskal och salt.
  3. Förvara i en burk i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk hackad färsk röd chili eller sambal oelek (1 tsk hackad chili motsvarar 1 tsk sambal oelek)
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 693 kJ / 166 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer