Den italienska klassikern tiramisu möter svenska jordgubbar. En ljuvlig kombination! I vår matskola visar vi hur du gör fryst tiramisu.

Tiramisun görs gärna dagen före och ställs i frysen över natten. Kan göras i en form eller i portionsformar.

Receptet hittar du här.

Så gör du vår frysta vaniljtiramisu

  • Äggsmeten

    Skär en skåra i vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa ihop äggulor, vaniljen och florsocker. Vänd ner mascarponen till en slät och fluffig smet. Fördela hälften av smeten i portionsskålar.

  • Blötlägg kexen

    Blanda kaffe och sprit i en skål och blöt upp kexen i vätskan. Dela på kexen och lägg över äggsmeten i skålarna.

  • Mer äggsmet

    Ha på resten av äggsmeten ovanpå kexen. Jämna till toppen med en slickepott. Ställ skålarna i frysen i minst tre timmar.

  • Gör en lag

    Riv skalet av en apelsin. Koka ihop en lag av vatten, socker, rivet apelsinskal och grönpeppar.

  • Marinera jordgubbarna

    Skiva jordgubbarna, lägg dem i en skål och häll den svalnade lagen över så att jordgubbarna marineras.

  • Tina tiramisun

    Ta ut formarna ur frysen 10 minuter före servering.

  • Servering

    Lägg jordgubbarna i cirkelformar på fat (lika många fat som antal portioner), lämna plats i mitten på varje fat. Skär längs kanterna på tiramisuformarna så att innehållet lossnar, och stjälp upp en tiramisu i mitten på varje fat. Pudra tiramisun med kakao. Servera och njut!