Tiramisu-mousse med likörespresso

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
4
Tiramisu-mousse med likörespresso

Tiramisu betyder ”pigga upp mig” och är en italiensk dessertklassiker. Den här varianten är en förföriskt krämig, ljuvlig mousse på mascarpone, vit choklad och grädde, som serveras med kexen och en espresso med likör i, vid sidan av.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Tiramisu-mousse med likörespresso

Ingredienser

4 portioner
100 g  vit choklad
2 dl  vispgrädde
200 g  mascarpone
2 dl  iskall espresso eller starkt kaffe
4 msk  Baileys eller kaffelikör
8 - 12   savoiardikex
kakao att pudra över

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria savoiardikex från t ex Schär. innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfria kex eller skorpa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Supergod & så bra att den går att göra i väldigt god tid⭐️

Susanne

2020-09-04

Den här har jag gjort flera gånger och blir lika uppskattad varje gång.

Sara

2016-04-30

Gott och enkelt. Tog förutom kakao även frystorkat kaffe att pudra på. Dessutom tog jag en tesked punsch. Kaffet utan likör.

Stefan

2012-11-10

Testa liknande recept

Tiramisu i glas
Betyg 4.6 av 5.
111 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med Baileys
Betyg 2.7 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med marsalavin
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu
Betyg 3.5 av 5.
468 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu för många
Betyg 2.6 av 5.
517 personer har röstat
Över 60 min att tillaga