Tiramisu-mousse med likörespresso
Tiramisu betyder ”pigga upp mig” och är en italiensk dessertklassiker. Den här varianten är en förföriskt krämig, ljuvlig mousse på mascarpone, vit choklad och grädde, som serveras med kexen och en espresso med likör i, vid sidan av.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
4 portioner
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
200 g mascarpone
2 dl iskall espresso eller starkt kaffe
4 msk Baileys eller kaffelikör
8 - 12 savoiardikex
kakao att pudra över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergod & så bra att den går att göra i väldigt god tid⭐️
Susanne
2020-09-04Den här har jag gjort flera gånger och blir lika uppskattad varje gång.
Sara
2016-04-30Gott och enkelt. Tog förutom kakao även frystorkat kaffe att pudra på. Dessutom tog jag en tesked punsch. Kaffet utan likör.
Stefan
2012-11-10