Tiramisu-mousse med likörespresso

24
4
Tiramisu-mousse med likörespresso

Tiramisu betyder ”pigga upp mig” och är en italiensk dessertklassiker. Den här varianten är en förföriskt krämig, ljuvlig mousse på mascarpone, vit choklad och grädde, som serveras med kexen och en espresso med likör i, vid sidan av.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Tiramisu-mousse med likörespresso

Ingredienser

4 portioner
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
200 g mascarpone
2 dl iskall espresso eller starkt kaffe
4 msk Baileys eller kaffelikör
8 - 12 savoiardikex
kakao att pudra över

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria savoiardikex från t ex Schär. innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfria kex eller skorpa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Susanne

2020-09-04

Supergod & så bra att den går att göra i väldigt god tid⭐️

Sara

2016-04-30

Den här har jag gjort flera gånger och blir lika uppskattad varje gång.

Stefan

2012-11-10

Gott och enkelt. Tog förutom kakao även frystorkat kaffe att pudra på. Dessutom tog jag en tesked punsch. Kaffet utan likör.