Tiramisu-mousse med likörespresso | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tiramisu-mousse med likörespresso

Tiramisu betyder ”pigga upp mig” och är en italiensk dessertklassiker. Den här varianten är en förföriskt krämig, ljuvlig mousse på mascarpone, vit choklad och grädde, som serveras med kexen och en espresso med likör i, vid sidan av.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen. Värm 3 msk av grädden (för 4 port) i en liten kastrull. Lägg i chokladen. Ta från värmen och rör om tills chokladen smält.
  2. Blanda mascarponen med den smälta chokladen. Låt svalna.
  3. Vispa resten av grädden fast. Blanda den med krämen.
  4. Fördela i portionsglas och ställ i kylen ca 2 timmar.
  5. Blanda iskall espresso med likör eller Baileys. Häll upp i små koppar eller glas. Pudra kakao över moussen. Servera mousse och kaffe på ett fat tillsammans med kexen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria savoiardikex från t ex Schär. innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfria kex eller skorpa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl iskall espresso eller starkt kaffe
  • 4 msk Baileys eller kaffelikör
  • 12 savoiardikex
  • kakao att pudra över
Lägg till i inköpslistan