UNDER 15 MIN | Enkel

Tiramisu ice coffee

Så enkelt, så elegant, så genialt, så gott! Varför krångla till det med avancerade desserter när du kan bjuda på en tjusig tiramisu ice coffee. Som en drink och dessert i ett!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg två savoiardikex i ett cocktailglas.
  2. Blanda vaniljsocker med mascarpone, vispa ihop lätt. Klicka eller spritsa krämen i botten på cocktailglaset.
  3. Skaka ismacchiaton i en shaker (eller en burk med lock) med lite is.
  4. Häll iskaffet runt mascarponen i glaset.
  5. Dekorera gärna med kaffebönor.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept i samarbete med Löfbergs.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 2 savoiardikex
  • 2 - 3 krm vaniljsocker
  • 1 dl mascarpone
  • 1 förp färdigt kallt kaffe (à 230 g) gärna ice latte macchiato
  • isbitar
  • ev kaffebönor (till dekoration)