UNDER 60 MIN | Medel

Tiramisu med saffran och apelsin

En lite annorlunda tiramisu med julig smak av saffran och apelsin. Syrlig lingon och apelsinklyftor bryter fint mot den krämiga mascarponen. En enkel dessert som definitivt imponerar på julminglet.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör samman mascarpone och saffran.
  2. Separera äggulor och vitor. Vispa äggulor och socker med elvisp till ett vitt och pösigt skum. Vispa vitorna till ett fast skum.
  3. Vänd ner mascarponeblandningen i äggulevispet, rör till en jämn smet. Vänd ner äggvitevispet.
  4. Doppa savoiardikexen på båda sidorna i likör eller apelsinjuice, bryt i mindre bitar. 
  5. Fördela kexen i portionsglas (gärna breda), glasskålar eller små burkar.
  6. Klicka på mascarponekrämen över kexen. Förvara övertäckt i kylen till servering.
  7. Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor.
  8. Toppa med apelsinklyftor och lingon vid servering.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria savoiardikex.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 förp mascarponeost (à 250 g)
  • 1 paket saffran (à 0,5 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 16 savoiardikex
  • 1 dl apelsinlikör eller färskpressad apelsinjuice
  • 4 apelsiner
  • frysta lingon (till garnering)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1288 kJ / 309 kCal