Tiramisu med fläder och bär

Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat
1
Tiramisu med fläder och bär

En italiensk klassiker i ny tappning, serverad i ugnsform eller i glas om du hellre vill det. Fläder ger tiramisun en lätt blommig smak. Garnera med färska bär och pudra över florsocker vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Tiramisu med fläder och bär

Ingredienser

8 portioner
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
250 g mascarponeost
2 msk koncentrerad flädersaft eller fläderlikör
2 dl vispgrädde
2 dl blandade färska bär

Kex

20 savoiardikex
ca 2 dl koncentrerad flädersaft eller fläderlikör

Till garnering

färska bär
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Brukar ta syrliga frukter, då jag tycker att det kontrasterar bra mot krämen. Hallon-persika blev det sist, så gott!

Ivana

2021-04-24

Näringsvärde per portion

Energi1989 KJ / 474 kCal
Fett24 g
Salt0.14 g
Kolhydrater56 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Passionstiramisu
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbstiramisu
Betyg 4.8 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med saffran och apelsin
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sommarsensation
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu ice coffee
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga