Tiramisu med fläder och bär

21
1
Tiramisu med fläder och bär

En italiensk klassiker i ny tappning, serverad i ugnsform eller i glas om du hellre vill det. Fläder ger tiramisun en lätt blommig smak. Garnera med färska bär och pudra över florsocker vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Tiramisu med fläder och bär

Ingredienser

8 portioner
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
250 g mascarponeost
2 msk koncentrerad flädersaft eller fläderlikör
2 dl vispgrädde
2 dl blandade färska bär

Kex

20 savoiardikex
ca 2 dl koncentrerad flädersaft eller fläderlikör

Till garnering

färska bär
florsocker

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria savoiardikex.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Ivana

2021-04-24

Brukar ta syrliga frukter, då jag tycker att det kontrasterar bra mot krämen. Hallon-persika blev det sist, så gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1989 KJ / 474 kCal
Fett 24 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 56 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden