UNDER 60 MIN | Medel

Tiramisu med fläder och bär

En italiensk klassiker i ny tappning, serverad i ugnsform eller i glas om du hellre vill det. Fläder ger tiramisun en lätt blommig smak. Garnera med färska bär och pudra över florsocker vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor, strösocker och vaniljpulver fluffigt med elvisp.
  2. Tillsätt mascarpone och flädersaft eller fläderlikör, lite i taget under fortsatt vispning. 
  3. Vispa grädden fluffigt. Vänd ner den i mascarponekrämen. 
  4. Kex: Doppa savoiardikexen hastigt i flädersaft eller fläderlikör och fördela i botten av en form, ca 20 x 25 cm (för 8 port). 
  5. Strö över blandade färska bär. Häll över smeten och ställ övertäckt i kylen till servering.
  6. Till garnering: Garnera med färska bär vid servering och pudra över florsocker.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria savoiardikex.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 250 g mascarponeost
  • 2 msk koncentrerad flädersaft eller fläderlikör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl blandade färska bär
Kex
  • 20 savoiardikex
  • ca 2 dl koncentrerad flädersaft eller fläderlikör
Till garnering
  • färska bär
  • florsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 1989 kJ / 474 kCal