Tiramisu med fläder och bär
En italiensk klassiker i ny tappning, serverad i ugnsform eller i glas om du hellre vill det. Fläder ger tiramisun en lätt blommig smak. Garnera med färska bär och pudra över florsocker vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
8 portioner
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
250 g mascarponeost
2 msk koncentrerad flädersaft eller fläderlikör
2 dl vispgrädde
2 dl blandade färska bär
Kex
20 savoiardikex
ca 2 dl koncentrerad flädersaft eller fläderlikör
Till garnering
färska bär
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1989 KJ / 474 kCal
Fett24 g
Salt0.14 g
Kolhydrater56 g
Protein8 g
Kommentar
Brukar ta syrliga frukter, då jag tycker att det kontrasterar bra mot krämen. Hallon-persika blev det sist, så gott!
Ivana
2021-04-24