Citrontiramisu
Gör en citrontiramisu med limoncello! Tiramisu betyder pigga upp mig på italienska vilket är en utmärkt beskrivning på denna variant med fräsch och uppiggande smak av citron.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
6-8 portioner
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
500 g mascarpone
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 dl färskpressad citronjuice (1 1/2 dl juice motsvarar 3 citroner)
1 dl limoncello
3/4 dl florsocker
1/2 dl vatten
ca 18 savoiardikex
citronskal (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2641 KJ / 631 kCal
Fett34 g
Salt1.6 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g
Kommentarer
Den var god, men nästa gång ska jag blanda limoncello direkt mascarponesmeten (så gör jag i vanlig tiramisu). Blev mycket cintronsaft över, så det räcker med 1 dl citronjuice. Jag skulle också börja med punkt 3 som först i tillagningen. På så sätt kan jag fortsätta använda visparna utan att diska dem emellan.
Anna-carin
2024-01-21Mycket uppskattad. Bra att laga den en dag i förväg. Jonas
Jonas
2024-01-02Bra mängd kräm! Många recept kan bli lite torra för att det blir för lite kräm. Gott alternativ även om jag tycker vanlig tiramisu är godare, men denna känns ju betydligt friskare och lättare, även fast den egentligen nästan samma saker och mer socker. Jag vet inte hur stor skillnad limoncellon gör. Jag tror den hade blivit ungefär lika god även utan den. Det känns inte som i klassisk tiramisu där mandellikören känns vital för hela rätten. Allt som allt ett superbra recept, kommer göra denna igen!
Jonn
2023-12-31