Citrontiramisu
Gör en citrontiramisu med limoncello! Tiramisu betyder pigga upp mig på italienska vilket är en utmärkt beskrivning på denna variant med fräsch och uppiggande smak av citron.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
6-8 portioner
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
500 g mascarpone
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 dl färskpressad citronjuice (1 1/2 dl juice motsvarar 3 citroner)
1 dl limoncello
3/4 dl florsocker
1/2 dl vatten
ca 18 savoiardikex
citronskal (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port.
Energi2641 KJ / 631 kCal
Fett34 g
Salt1.6 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g
Kommentarer
Kan man byta ut limoncellon mot något annat?
Helena
2024-11-22Hej Helena! Jag skulle gissa att det går fint att ersätta mot koncentrerad citronsaft eller flädersaft! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-25Den var god, men nästa gång ska jag blanda limoncello direkt mascarponesmeten (så gör jag i vanlig tiramisu). Blev mycket cintronsaft över, så det räcker med 1 dl citronjuice. Jag skulle också börja med punkt 3 som först i tillagningen. På så sätt kan jag fortsätta använda visparna utan att diska dem emellan.
Anna-carin
2024-01-21Mycket uppskattad. Bra att laga den en dag i förväg. Jonas
Jonas
2024-01-02