Hallontiramisú
En spännande variant på den klassiska italienska tiramisún. Savoiardikex får suga åt sig smakerna från söt hallonlikör och blandas med fluffig mascarponeost och hallon i ett vackert glas. Utomordentligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
8 portioner
8 savoyardikex
1 dl hallonlikör eller annan liknande bärlikör
3 ägg
1 dl socker
300 g mascarponeost
400 g färska hallon (frysta fungerar också)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Då jag följer recepten slaviskt för bästa smak, fastnade jag på punkt 3, där det står:välj mjölkfri crème fraiche? Det står inte med i ingredienser. Istället för vadå eller när?
Birgitta
2009-03-12Grymt smarrigt! Funkar även till barnen om man använder stark hallonsaft istället för likör.
Anna
2007-08-11Mycket gott, rekommenderas! Använde citronlikör och tog några extra kex - fungerade fint!
Maria
2007-05-30