Hallontiramisú

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
3
Hallontiramisú

En spännande variant på den klassiska italienska tiramisún. Savoiardikex får suga åt sig smakerna från söt hallonlikör och blandas med fluffig mascarponeost och hallon i ett vackert glas. Utomordentligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Hallontiramisú

Ingredienser

8 portioner
8 savoyardikex
1 dl hallonlikör eller annan liknande bärlikör
3 ägg
1 dl socker
300 g mascarponeost
400 g färska hallon (frysta fungerar också)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Då jag följer recepten slaviskt för bästa smak, fastnade jag på punkt 3, där det står:välj mjölkfri crème fraiche? Det står inte med i ingredienser. Istället för vadå eller när?

Birgitta

2009-03-12

Grymt smarrigt! Funkar även till barnen om man använder stark hallonsaft istället för likör.

Anna

2007-08-11

Mycket gott, rekommenderas! Använde citronlikör och tog några extra kex - fungerade fint!

Maria

2007-05-30

Testa liknande recept

Passionstiramisu
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu rulltårta
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tiramisu
Betyg 3.6 av 5.
485 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrontiramisu med maränger
Betyg 2.9 av 5.
384 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tiramisu med bär
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga