Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hallontiramisú

En spännande variant på den klassiska italienska tiramisún. Savoyardikex får suga åt sig smakerna från söt hallonlikör och blandas med fluffig mascarponeost och hallon i ett vackert glas. Utomordentligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela varje savoiardikex i 4 delar (för 8 port). Häll likören i en djup tallrik och lägg i kexen så att de blir fuktade.
  2. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Blanda ner mascarponen. Vispa äggvitorna till styvt skum. Vänd ner dem i smeten.
  3. Varva kex, hallon och mascarponekräm i glas.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfritt: uteslut savoiardikexen och välj i stället glutenfria biskvier eller kattungor.
Gör laktosfri: välj mjölkfri crème fraiche, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 savoyardikex
  • 1 dl hallonlikör eller annan liknande bärlikör
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 300 g mascarponeost
  • 400 g färska hallon (frysta fungerar också)
Lägg till i inköpslistan