En spännande variant på den klassiska italienska tiramisún. Savoiardikex får suga åt sig smakerna från söt hallonlikör och blandas med fluffig mascarponeost och hallon i ett vackert glas. Utomordentligt gott!
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2003
Kontrollera noga innehållet i kexen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Birgitta
2009-03-12Då jag följer recepten slaviskt för bästa smak, fastnade jag på punkt 3, där det står:välj mjölkfri crème fraiche? Det står inte med i ingredienser. Istället för vadå eller när?
Anna
2007-08-11Grymt smarrigt! Funkar även till barnen om man använder stark hallonsaft istället för likör.
Maria
2007-05-30Mycket gott, rekommenderas! Använde citronlikör och tog några extra kex - fungerade fint!