Hallontiramisú

14
3
Hallontiramisú

En spännande variant på den klassiska italienska tiramisún. Savoiardikex får suga åt sig smakerna från söt hallonlikör och blandas med fluffig mascarponeost och hallon i ett vackert glas. Utomordentligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Hallontiramisú

Ingredienser

8 portioner
8 savoyardikex
1 dl hallonlikör eller annan liknande bärlikör
3 ägg
1 dl socker
300 g mascarponeost
400 g färska hallon (frysta fungerar också)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kexen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Birgitta

2009-03-12

Då jag följer recepten slaviskt för bästa smak, fastnade jag på punkt 3, där det står:välj mjölkfri crème fraiche? Det står inte med i ingredienser. Istället för vadå eller när?

Anna

2007-08-11

Grymt smarrigt! Funkar även till barnen om man använder stark hallonsaft istället för likör.

Maria

2007-05-30

Mycket gott, rekommenderas! Använde citronlikör och tog några extra kex - fungerade fint!