Olsson & Barcks tiramisu | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Olsson & Barcks tiramisu

Olsson & Barcks tiramisu är en god dessert som är väl värd tiden man lägger ner. Ljuvlig smak av mascarpone och savoiardikex doppade i kaffe och marsalavin.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa med elvisp äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa i mascarponen.
  2. Riv i citronskal utan att få med det vita. Tillsätt pressad citronjuice.
  3. Blanda kaffet och marsalavinet i en vid skål. Doppa savoiardikexen så att de suger åt sig vätskan jämnt.
  4. Lägg kexen i botten av portionsformar. Klicka över mascarponekrämen och jämna ev ut. Ställ kallt i ett par timmar.
  5. Sikta över lite kakao före servering.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips

Tiramisun är ganska mäktig, och vill man göra mindre portioner räcker receptet som är till 4 port till 8-10 små glas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 350 g mascarpone
  • skalet av 1/4 citron
  • 1 tsk pressad citronjuice
  • 1 dl kallt kaffe
  • 1/2 dl marsalavin
  • 6 savoiardikex
  • kakao till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1380 kJ / 330 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden