Tiramisu med blodapelsin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tiramisu med blodapelsin

Tiramisu för alla! Den klassiska tiramisun i all ära, men med blodapelsin och apelsinjuice blir det här en fruktig succé som passar både vuxna och barn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och riv det yttersta skalet av 2 av apelsinerna (för 4 portioner). Skala apelsinerna med kniv. Skär ut hinnfria klyftor eller skär dem i fina tärningar. Tänk på att spara så mycket saft som möjligt (saften ska användas senare).
  2. Vispa äggulorna (spara vitorna) fluffigt tillsammans med florsocker och apelsinskal. Tillsätt mascarpone och vispa till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner äggvitan i mascarponesmeten.
  3. Blanda den sparade blodapelsinsaften med apelsinjuicen. Doppa savoiardikexen i apelsinjuicen. Varva doppade kex, apelsinklyftor och mascarponesmet i en form eller i 4 glas (för 4 port). Det översta lagret ska vara mascarponesmet.
  4. Hacka pistagenötterna grovt och toppa med dem.
  5. Till garnering: Garnera med citronmeliss.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Kontrollera ingrediensförteckningen på savoiardkexen.
Gör laktosfri: Byt ut mascarpone mot laktosfri färskost eller smetana.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mascarpone mot mjölkproteinfritt alterativ, ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 blodapelsiner
  • 2 ägg
  • 3 msk florsocker
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl drickfärdig apelsinjuice
  • 8 savoiardikex
  • 1 dl pistagenötter
Till garnering
  • 1 kruka citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3038 kJ / 725 kCal