Tiramisu med Baileys | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tiramisu med Baileys

En sötare variant på den klassiska tiramisún. Savoyardikexen suger åt sig den intensiva smaken från kaffe och Baileys och blir fängslande goda med den krämiga mascarponen och kraftiga kakaon.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kaffet med hälften av Baileysen i en grund skål.
  2. Doppa kexen i vätskan. Låt dem bli fuktiga men inte uppblötta. Lägg ett lager kex i botten på en fyrkantig form, ca 20x30 cm (för 12 port).
  3. Separera äggen, men behåll bara hälften av vitorna. Vispa äggulorna med sockret tills det är ljust och pösigt. Tillsätt resten av Baileysen och mascarponen och rör ihop till en mousseliknande kräm.
  4. Vispa äggvitan tills den är tjock och skummande (går bra för hand om det är en liten mängd). Vänd ner äggvitan i mascarponekrämen och bred ut hälften av krämen ovanpå kexen.
  5. Lägg på ännu ett lager fuktiga kex och bred ut resten av krämen ovanpå dem.
  6. Täck formen med folie och låt den stå i kylskåpet över natten. Pudra kakao genom en tesil strax före servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 3 1/2 dl espresso eller riktigt starkt kaffe
  • 2 1/2 dl Baileys
  • 2 paket savoyardikex (à 200 g)
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 500 g mascarpone
  • 2 1/2 tsk kakao
Lägg till i inköpslistan