Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Citrontiramisu med maränger

Fräsch variant på tiramisu som helt klart kommer att imponera på dina gäster. Doppa savoiardikex i den italienska citronlikören limoncello, eller apelsinsaft, innan du varvar dem i glas med mascarponekräm och lemon curd. Maränger bryter av mot citronen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden fast. Vispa ner mascarpone och florsocker i grädden.
  2. Doppa savoiardikexen på båda sidorna i limoncello eller apelsinsaft, bryt i mindre bitar. 
  3. Varva kex, mascarponekräm och lemon curd i 6 små glas (för 6 portioner).
  4. Till servering: Garnera med färska hallon, minimaränger och färsk mynta.

För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria kex och kontrollera innehållet i lemon curden.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • 12 savoiardikex
  • 2 dl Lime Citron Liqeur (t ex. limoncello eller apelsinsaft)
  • 1 dl lemon curd
Till servering
  • 1/2 ask färska hallon (à 125 g)
  • ca 1 dl mini maränger
  • färsk mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1619 kJ / 387 kCal