Fräsch variant på tiramisu som helt klart kommer att imponera på dina gäster. Doppa savoiardikex i den italienska citronlikören limoncello, eller apelsinsaft, innan du varvar dem i glas med mascarponekräm och lemon curd. Maränger bryter av mot citronen.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2015
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Theresé
2021-04-05Håller med tidigare kommentar. Mycket godare efter några timmar i kylen/dagen efter! Denna gjorde succé på påskbordet! Dock stämmer inte proportionerna på bilden när man sätter ihop efterrätten, de blir ett väldigt tunt lager lemoncurd. (Kan vara bra att tänka till om man tycker utseendet är viktigt :)
Monica
2021-01-04Jag tycker att denna efterrätt blev godare dagen efter för att smakerna då hade "smält ihop" lite mera. Det blev lite över som jag sparade en dag och då upptäckte jag detta.
Gunilla
2019-09-04Hej kan man göra denna efterrätt dagen innan man ska servera den?
Redaktionen ICAse
2019-09-04Hej Gunilla! Det kan du säkert, men blir godast samma dag. Risken finns att den blir kompakt. Hälsningar Michelle