Citrontiramisu med maränger

Fräsch variant på tiramisu som helt klart kommer att imponera på dina gäster. Doppa savoiardikex i den italienska citronlikören limoncello, eller apelsinsaft, innan du varvar dem i glas med mascarponekräm och lemon curd. Maränger bryter av mot citronen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
6 portioner
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
2 msk florsocker
12 savoiardikex
1 1/2 - 2 dl Lime Citron Liqeur (t ex. limoncello eller stark apelsinsaft)
1 dl lemon curd
Till servering
1/2 ask färska hallon (à 125 g)
ca 1 dl mini maränger
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1619 KJ / 387 kCal
Fett17 g
Salt0.23 g
Kolhydrater43 g
Protein2 g
Kommentarer
Ska det va koncentrerad saft ???
Lana
2025-01-29Hej Lana! Jag skrev in nu att det ska vara starkt blandad saft. Det blir godast! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-30För stark syrlighet för vårt tycke. Den var godare dagen efter, då åt vi den kyld.
Ylva
2024-01-27Med limoncello blir den väldigt spritig, inte alls gott. Skulle hellre doppa savoiardikexen i någon citronsockerlösning och ev servera limoncellon till eller lite, lätt ovanpå.
Karin
2023-06-24