Citrontiramisu med maränger

Betyg 2.9 av 5.
384 personer har röstat
7
Citrontiramisu med maränger

Fräsch variant på tiramisu som helt klart kommer att imponera på dina gäster. Doppa savoiardikex i den italienska citronlikören limoncello, eller apelsinsaft, innan du varvar dem i glas med mascarponekräm och lemon curd. Maränger bryter av mot citronen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Citrontiramisu med maränger

Ingredienser

6 portioner
2 dl  vispgrädde
250 g  mascarpone
2 msk  florsocker
12   savoiardikex
1 1/2 - 2 dl  Lime Citron Liqeur (t ex. limoncello eller apelsinsaft)
1 dl  lemon curd

Till servering

1/2   ask färska hallon (à 125 g)
ca 1 dl  mini maränger
färsk mynta

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria kex och kontrollera innehållet i lemon curden.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
384 personer har röstat

Kommentarer

För stark syrlighet för vårt tycke. Den var godare dagen efter, då åt vi den kyld.

Ylva

2024-01-27

Med limoncello blir den väldigt spritig, inte alls gott. Skulle hellre doppa savoiardikexen i någon citronsockerlösning och ev servera limoncellon till eller lite, lätt ovanpå.

Karin

2023-06-24

Mycket fräsch o frisk dessert

Theodora

2023-06-15

Näringsvärde per portion

Energi1619 KJ / 387 kCal
Fett17 g
Salt0.23 g
Kolhydrater43 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Tiramisu-mousse med likörespresso
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med hallon och citron
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbstiramisu
Betyg 4.8 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Olsson & Barcks tiramisu
Betyg 2.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga