Citrontiramisu med maränger

382
4
Citrontiramisu med maränger

Fräsch variant på tiramisu som helt klart kommer att imponera på dina gäster. Doppa savoiardikex i den italienska citronlikören limoncello, eller apelsinsaft, innan du varvar dem i glas med mascarponekräm och lemon curd. Maränger bryter av mot citronen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Citrontiramisu med maränger

Ingredienser

6 portioner
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
2 msk florsocker
12 savoiardikex
1 1/2 - 2 dl Lime Citron Liqeur (t ex. limoncello eller apelsinsaft)
1 dl lemon curd

Till servering

1/2 ask färska hallon (à 125 g)
ca 1 dl mini maränger
färsk mynta

Gör så här

För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria kex och kontrollera innehållet i lemon curden.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

382

Kommentarer

Theresé

2021-04-05

Håller med tidigare kommentar. Mycket godare efter några timmar i kylen/dagen efter! Denna gjorde succé på påskbordet! Dock stämmer inte proportionerna på bilden när man sätter ihop efterrätten, de blir ett väldigt tunt lager lemoncurd. (Kan vara bra att tänka till om man tycker utseendet är viktigt :)

Monica

2021-01-04

Jag tycker att denna efterrätt blev godare dagen efter för att smakerna då hade "smält ihop" lite mera. Det blev lite över som jag sparade en dag och då upptäckte jag detta.

Gunilla

2019-09-04

Hej kan man göra denna efterrätt dagen innan man ska servera den?

Redaktionen ICAse

2019-09-04

Hej Gunilla! Det kan du säkert, men blir godast samma dag. Risken finns att den blir kompakt. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1619 KJ / 387 kCal
Fett 17 g
Salt 23 g
Kolhydrater 43 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden