Tiramisu i glas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tiramisu i glas

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone, Amaretto och socker. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop äggulor och mascarpone med Amaretto, konjak eller rom till en slät smet. 
  2. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank. 
  3. Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott. 
  4. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Varva delade kex med äggvispet i portionsglas. Avsluta med ett lager äggsmet. Ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten. 
  5. Pudra över kakao vid servering. 

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äggulor
  • 1 burk mascarpone (à 250 g)
  • 2 msk Amaretto, konjak eller rom
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • 8 savoiardikex
  • 3/4 dl kall espresso eller starkt kaffe
  • kakao att pudra över
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2263 kJ / 541 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept