Tiramisu i glas

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone och socker. Kaffet som kexen doppas i spetsas med Amaretto. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Ingredienser
4 portioner
2 äggulor
1 burk mascarpone (à 250 g)
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
3/4 dl kall espresso eller starkt kaffe
2 msk Amaretto, konjak eller rom
8 savoiardikex
kakao att pudra över
Gör så här
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2263 KJ / 541 kCal
Fett19 g
Salt0.9 g
Kolhydrater74 g
Protein11 g
Kommentarer
Kan någon instruera hur man doppar kexen? Det ska väl bara vara den ena sidan som doppas och i ett ex antal sekunder?
Markus
2025-02-05Använde arrakessans för alkoholfri variant. Blev jättegott.
Jenny
2024-06-11Mycket bra recept! Jättegott med amaretto och jag testade även att göra en annan variant med citron juice istället för kaffe och passionslikör istället för amaretto, Passionsfrukt istället för kakao. Det blev jättegott!
Ida
2024-04-05