Tiramisu i glas

75
18
Tiramisu i glas

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone, Amaretto och socker. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Tiramisu i glas

Ingredienser

4 portioner
2 äggulor
1 burk mascarpone (à 250 g)
2 msk Amaretto, konjak eller rom
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
8 savoiardikex
3/4 dl kall espresso eller starkt kaffe
kakao att pudra över

Gör så här

För allaInnehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Siv

2022-04-06

Mona! Om du loggar in så kan du skriva ut.

Maria

2022-03-25

Blev mkt gott använde Disaronno då Ameretto tyvärr var slut. Men rekommenderar verkligen att ta Amaretto istället till, en helt annan smak och mkt godare! Mkt recept rekommenderas!

Mona

2022-03-16

Ser jättegott ut! Hur gör man för att skriva ut receptet?

Redaktionen ICAse

2022-04-06

Hej Mona! Om du klickar på prickarna bredvid gilla-knappen så kan du välja att skriva ut. Går även bra att bara högerklicka varsom på sidan och välja skriv ut. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2263 KJ / 541 kCal
Fett 19 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 74 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden