Tiramisu i glas

43
7
Tiramisu i glas

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone, Amaretto och socker. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Tiramisu i glas

Ingredienser

4 portioner
2
äggulor
1
burk mascarpone (à 250 g)
2 msk
Amaretto, konjak eller rom
2
äggvitor
1/2 dl
strösocker
8
savoiardikex
3/4 dl
kall espresso eller starkt kaffe
-
kakao att pudra över

Gör så här

För allaInnehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Caroline

2021-02-16

Vi använde mörk rom, blev jättegott! Tog även två kex till och lite mer kaffe, för det blev väldigt mycket äggsmet. Supergott! ”-Nu behöver vi aldrig mer köpa de färdiga” sa maken

Annelie

2021-02-13

Använde kaluha som är en kaffelikör och det blev väldigt gott

Camilla

2021-01-29

Jag brukar riva i zesten från en halv till en apelsin så blir det lite fräschare och enligt mig mycket godare.

Näringsvärde per portion

Energi 2263 KJ / 541 kCal
Fett 19 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 74 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept