Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
2
Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar

Tiramisu - en härlig italiensk dessert vars namn betyder "pigga upp mig", vilket kommer av att rätten innehåller kaffe och kakao. Med smak av vanilj och jordgubbar passar den utmärkt till en kopp rykande espresso!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar

Ingredienser

4 portioner
3   äggulor
1   vaniljstång
1 1/2 dl  florsocker
500 g  mascarponeost (500 g motsvarar 2 burkar)
1 dl  starkt kaffe
1 msk  Tällbergs festbrännvin (eller konjak, brännvin eller marsala)
10   savoiardikex (eller gårdagens sockerkaka i tunna skivor)
1 dl  vatten
1 1/2 dl  socker
1 tsk  grönpeppar
skalet av 1/2   apelsin
1 l  jordgubbar
kakao att pudra över

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Om man gör efterrätten portionsvis är det toppen att använda plastglas ( engångs). Värmen från handen gör att man kan bara "pluppa ut " frysta efterrätter.Om det ändå skulle kärva klipper man ett ordentligt jack i glaset och drar av det.

Monica

2006-08-08

Mycket uppskattat! Pikant med grönpepparn, som gav lite sting till den lena smaken på tiramisun. Lite pilligt att få ut tiramisun ur formen, har någon nåt bra tips??

Ewa

2006-07-10

Näringsvärde per portion

Energi2456 KJ / 591 kCal
Fett33 g
Kolhydrater63 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Tiramisu i glas
Betyg 4.6 av 5.
114 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Olsson & Barcks tiramisu
Betyg 2.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasstårta tiramisu
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med Baileys
Betyg 2.7 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med marsalavin
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga