Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar

Tiramisu - en härlig italiensk dessert vars namn betyder "pigga upp mig", vilket kommer av att rätten innehåller kaffe och kakao. Med smak av vanilj och jordgubbar passar den utmärkt till en kopp rykande espresso!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop äggulor, urskrapad vaniljstång och florsocker. Vänd ner mascarpone.
  2. Blanda kaffe och sprit. Blöt försiktigt kexen däri. Om man använder sockerkaka, droppa bara lite vätska ovanpå kakan.
  3. Fördela hälften av äggsmeten i portionsglas eller i en stor form. Lägg på kexen och därefter resten av smeten. Ställ formarna i frysen i minst 3 timmar.
  4. Sjud vatten och socker i 5 minuter. Tillsätt grönpeppar och apelsinskal. Låt lagen svalna.
  5. Skiva jordgubbarna och häll lagen över dem. Låt jordgubbarna marineras i minst 5 minuter före servering.
  6. Ta ut formarna med tiramisu ur frysen 10 minuter före servering. Lägg jordgubbar på 4 tallrikar (för 4 port). Stjälp försiktigt upp tiramisun ur formarna. Pudra över kakao.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 äggulor
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 500 g mascarponeost (500 g motsvarar 2 burkar)
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1 msk Tällbergs festbrännvin (eller konjak, brännvin eller marsala)
  • 10 savoiardikex (eller gårdagens sockerkaka i tunna skivor)
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk grönpeppar
  • skalet av 1/2 apelsin
  • 1 l jordgubbar
  • kakao att pudra över
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2456 kJ / 591 kCal