Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar
Tiramisu - en härlig italiensk dessert vars namn betyder "pigga upp mig", vilket kommer av att rätten innehåller kaffe och kakao. Med smak av vanilj och jordgubbar passar den utmärkt till en kopp rykande espresso!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
3 äggulor
1 vaniljstång
1 1/2 dl florsocker
500 g mascarponeost (500 g motsvarar 2 burkar)
1 dl starkt kaffe
1 msk Tällbergs festbrännvin (eller konjak, brännvin eller marsala)
10 savoiardikex (eller gårdagens sockerkaka i tunna skivor)
1 dl vatten
1 1/2 dl socker
1 tsk grönpeppar
skalet av 1/2 apelsin
1 l jordgubbar
kakao att pudra över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2456 KJ / 591 kCal
Fett33 g
Kolhydrater63 g
Protein8 g
Kommentarer
Om man gör efterrätten portionsvis är det toppen att använda plastglas ( engångs). Värmen från handen gör att man kan bara "pluppa ut " frysta efterrätter.Om det ändå skulle kärva klipper man ett ordentligt jack i glaset och drar av det.
Monica
2006-08-08Mycket uppskattat! Pikant med grönpepparn, som gav lite sting till den lena smaken på tiramisun. Lite pilligt att få ut tiramisun ur formen, har någon nåt bra tips??
Ewa
2006-07-10