Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar

15
2
Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar

Tiramisu - en härlig italiensk dessert vars namn betyder "pigga upp mig", vilket kommer av att rätten innehåller kaffe och kakao. Med smak av vanilj och jordgubbar passar den utmärkt till en kopp rykande espresso!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar

Ingredienser

4 portioner
3 äggulor
1 vaniljstång
1 1/2 dl florsocker
500 g mascarponeost (500 g motsvarar 2 burkar)
1 dl starkt kaffe
1 msk Tällbergs festbrännvin (eller konjak, brännvin eller marsala)
10 savoiardikex (eller gårdagens sockerkaka i tunna skivor)
1 dl vatten
1 1/2 dl socker
1 tsk grönpeppar
skalet av 1/2 apelsin
1 l jordgubbar
kakao att pudra över

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Monica

2006-08-08

Om man gör efterrätten portionsvis är det toppen att använda plastglas ( engångs). Värmen från handen gör att man kan bara "pluppa ut " frysta efterrätter.Om det ändå skulle kärva klipper man ett ordentligt jack i glaset och drar av det.

Ewa

2006-07-10

Mycket uppskattat! Pikant med grönpepparn, som gav lite sting till den lena smaken på tiramisun. Lite pilligt att få ut tiramisun ur formen, har någon nåt bra tips??

Näringsvärde per portion

Energi 2456 KJ / 591 kCal
Fett 33 g
Kolhydrater 63 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden