Tiramisu med hallon och citron

37
0
Tiramisu med hallon och citron

Tiramisu är en klassisk efterrätt med italienska toner som du ger fina smaker av kaffe och konjak. I Tiramisun hittar du även savoiardikex och mascarpone, som är en ost med stor krämighet. Servera med färska hallon och citronskal.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Tiramisu med hallon och citron

Ingredienser

6 portioner
3 äggulor
1 1/2 dl florsocker
1 ask mascarpone (à 250 g)
100 g frysta hallon
rivet skal från 1 stor citron
1 dl kallt kaffe
1/2 dl konjak
12 savoiardikex

Garnering

färska hallon
citronskal
florsocker

För alla

Kontrollera noga innehållet i kexen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Testa liknande recept