Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tiramisu med hallon och citron

Tiramisu är en klassisk efterrätt med italienska toner som du ger fina smaker av kaffe och konjak. I Tiramisun hittar du även savoyardikex och mascarpone, som är en ost med stor krämighet. Servera med färska hallon och citronskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner mascarponen och rör till en slät smet. Vänd försiktigt ner de tinade hallonen samt citronskal.
  2. Blanda kaffe och konjak. Doppa kexen i kaffeblandningen. Varva kex och mascarponesmet i portionsformar eller kaffekoppar. Avsluta med ett lager mascarponesmet. Täck med plastfilm. Låt stå i kylskåp 6-8 timmar.
  3. Garnera varje tiramisu med hallon och citronskal vid servering. Avsluta med att pudra över lite florsocker.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 ask mascarpone (à 250 g)
  • 100 g frysta hallon
  • rivet skal från 1 stor citron
  • 1 dl kallt kaffe
  • 1/2 dl konjak
  • 12 savoyardikex (tiramisukex)
Garnering
  • färska hallon
  • citronskal
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan