Passionstiramisu
En somrig och fräsch variant av tiramisu. Tårtan är en strålande blandning av de rommarinerade savoiardikexen och den fluffiga mascarponeosten med syrlig passionsfrukt.
Ingredienser
6 portioner
10 savoiardikex eller stavar av sockerkaka (à ca 8 x 2 cm)
4/5 dl ljus rom eller saft av citron blandat med vatten
5 passionsfrukter
2 ägg
1 dl socker
250 g mascarponeost
Garnering
1 passionsfrukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En fräsch och sommrig efterrätt som fick högsta betyg på släktfesten! :) Jag bakade egen sockerkaka som jag blötlade i rom. Hade behövt med smet, så det får bli dubbel sats nästa gång. Supergott!
Erika
2011-02-21Superb. Smaksättaren rom räckte bara till första lagret med kex, så vi ersatte med Cointreu när det var dags att "blötlägga" andra lagret. Dubbel sats rekommenderas - den är ännu godare dagen efter.... En kommande favorit i repris!
Ove
2011-01-02Otroooligt god och fräsch dessert. Jag serverade i portionsglas och använde rom och sockerkaka.
Maria
2010-01-08