Passionstiramisu

Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
10
Passionstiramisu

En somrig och fräsch variant av tiramisu. Tårtan är en strålande blandning av de rommarinerade savoiardikexen och den fluffiga mascarponeosten med syrlig passionsfrukt.

Passionstiramisu

Ingredienser

6 portioner
10 savoiardikex eller stavar av sockerkaka (à ca 8 x 2 cm)
4/5 dl ljus rom eller saft av citron blandat med vatten
5 passionsfrukter
2 ägg
1 dl socker
250 g mascarponeost

Garnering

1 passionsfrukt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

En fräsch och sommrig efterrätt som fick högsta betyg på släktfesten! :) Jag bakade egen sockerkaka som jag blötlade i rom. Hade behövt med smet, så det får bli dubbel sats nästa gång. Supergott!

Erika

2011-02-21

Superb. Smaksättaren rom räckte bara till första lagret med kex, så vi ersatte med Cointreu när det var dags att "blötlägga" andra lagret. Dubbel sats rekommenderas - den är ännu godare dagen efter.... En kommande favorit i repris!

Ove

2011-01-02

Otroooligt god och fräsch dessert. Jag serverade i portionsglas och använde rom och sockerkaka.

Maria

2010-01-08

Testa liknande recept

Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med saffran och apelsin
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tiramisu med fläder och bär
Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glasstårta tiramisu
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk Tiramisu
Betyg 2.7 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med Baileys
Betyg 2.7 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga