En somrig och fräsch variant av tiramisu. Tårtan är en strålande blandning av de rommarinerade savoiardikexen och den fluffiga mascarponeosten med syrlig passionsfrukt.
Ingredienser
6 portioner
10 savoiardikex eller stavar av sockerkaka (à ca 8 x 2 cm)
4/5 dl ljus rom eller saft av citron blandat med vatten
5 passionsfrukter
2 ägg
1 dl socker
250 g mascarponeost
Garnering
1 passionsfrukt
För alla
Kontrollera noga innehållet i kexen. Innehåller ägg. Gör glutenfri: välj glutenfria kex. Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri créme fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.5 av 5.
2121 personer har röstat
10 st
Kommentarer
En fräsch och sommrig efterrätt som fick högsta betyg på släktfesten! :) Jag bakade egen sockerkaka som jag blötlade i rom. Hade behövt med smet, så det får bli dubbel sats nästa gång. Supergott!
Erika
2011-02-21
Superb. Smaksättaren rom räckte bara till första lagret med kex, så vi ersatte med Cointreu när det var dags att "blötlägga" andra lagret. Dubbel sats rekommenderas - den är ännu godare dagen efter....
En kommande favorit i repris!
Ove
2011-01-02
Otroooligt god och fräsch dessert. Jag serverade i portionsglas och använde rom och sockerkaka.
Kommentarer
En fräsch och sommrig efterrätt som fick högsta betyg på släktfesten! :) Jag bakade egen sockerkaka som jag blötlade i rom. Hade behövt med smet, så det får bli dubbel sats nästa gång. Supergott!
Erika
2011-02-21Superb. Smaksättaren rom räckte bara till första lagret med kex, så vi ersatte med Cointreu när det var dags att "blötlägga" andra lagret. Dubbel sats rekommenderas - den är ännu godare dagen efter.... En kommande favorit i repris!
Ove
2011-01-02Otroooligt god och fräsch dessert. Jag serverade i portionsglas och använde rom och sockerkaka.
Maria
2010-01-08