Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Passionstiramisu

En somrig och fräsch variant av tiramisu. Tårtan är en strålande blandning av de rommarinerade savoyardikexen och den fluffiga mascarponeosten med syrlig passionsfrukt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kexen eller sockerkakan på ett fat. Häll över romen eller citronsaft.
  2. Halvera och gröp ur passionsfrukterna.
  3. Dela äggen. Vispa äggulor och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda i mascarpone och passionsfrukt.
  4. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner äggvitorna i smeten.
  5. Varva kex och passionsfruktsmeten i en form eller i portionsformar. Ställ kallt 2-3 tim.
  6. Garnering: Halvera och gröp ur passionsfrukten.
  7.  Garnera tiramisun med passionsfrukt och servera.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 10 savoyardikex eller stavar av sockerkaka (à ca 8 x 2 cm)
  • 0,8 dl ljus rom eller saft av citron blandat med vatten
  • 5 passionsfrukter
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 250 g mascarponeost
Garnering
  • 1 passionsfrukt
Lägg till i inköpslistan