Tiramisu

Betyg 3.4 av 5.
441 personer har röstat
49
Tiramisu

Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Tiramisu

Ingredienser

8 portioner
4   äggulor
2   burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl  amaretto eller konjak
3   äggvitor
1 dl  socker
20   savoiardikex
1 1/2 dl  kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
färska hallon

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Observera att tiramisun kräver minst fem timmar i kylen (gärna över natten).

Tips

Desserten kan med fördel göras dagen före– då blir den godast. Servera gärna med hallon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
441 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt lättlagad, bara att följa receptet så blir den bra o det var jättegott 🤎👌🏼

Brittmarie

2023-11-11

Riktigt god Tiramisu och enkel att göra. Vi använder dark rum istället för amaretto, Den blir betydligt godare om den får stå i kylen minst några timmar. Återkommande dessert i vårt kök.

Aleksandar

2023-04-16

Kan man frysa kakan?

Jan

2023-03-14

Hej Jan! Det är inget vi har provat och kan inte heller rekommendera att göra det. Dock går det bra att förbereda mascarponekrämen dagen innan och förvara i kylen för att sedan lägga ihop desserten vid servering. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-03-23

Näringsvärde per portion

Energi1686 KJ / 403 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Tiramisu för många
Betyg 2.6 av 5.
516 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med Baileys
Betyg 2.7 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med marsalavin
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu i glas
Betyg 4.6 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbstiramisu
Betyg 4.8 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga