Tiramisu

Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Ingredienser
8 portioner
4 äggulor
2 burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl amaretto eller konjak
3 äggvitor
1 dl socker
20 savoiardikex
1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
färska hallon
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Observera att tiramisun kräver minst fem timmar i kylen (gärna över natten).
Tips
Desserten kan med fördel göras dagen före– då blir den godast. Servera gärna med hallon.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1686 KJ / 403 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g
Kommentarer
Väldigt lättlagad, bara att följa receptet så blir den bra o det var jättegott 🤎👌🏼
Brittmarie
2023-11-11Riktigt god Tiramisu och enkel att göra. Vi använder dark rum istället för amaretto, Den blir betydligt godare om den får stå i kylen minst några timmar. Återkommande dessert i vårt kök.
Aleksandar
2023-04-16Kan man frysa kakan?
Jan
2023-03-14Hej Jan! Det är inget vi har provat och kan inte heller rekommendera att göra det. Dock går det bra att förbereda mascarponekrämen dagen innan och förvara i kylen för att sedan lägga ihop desserten vid servering. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-23