Tiramisu

345
33
Tiramisu

Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Tiramisu

Ingredienser

8 portioner
4
äggulor
2
burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl
Amaretto eller konjak
3
äggvitor
1 dl
socker
20
savoiardikex
1 1/2 dl
kall espresso eller starkt bryggkaffe
-
kakao att pudra över
-
färska hallon

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Desserten kan med fördel göras dagen före– då blir den godast. Servera gärna med hallon.

Vad tyckte du om receptet?

345

Kommentarer

Michaela

2021-03-07

Hur mycket florsocker ska jag använda om jag vill byta ut strösockret? Med vänlig hälsning, Michaela

Maria

2021-03-06

Gjorde denna idag men osten med ägget skar sig. =( vad gjorde jag för fel?

Redaktionen ICAse

2021-03-08

Hej Maria! Hmm... svårt att veta vad som kan ha gått fel. Skar den sig direkt eller efter ett tag när du vispade? Kollade du datum på mascarponen? Eller vispade du lite för länge kanske? Hälsningar Elina

Kenneth

2020-10-21

Florsocker det bör inte vara strösocker

Näringsvärde per portion

Energi 1686 KJ / 403 kCal
Fett 27 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept