Tiramisu

331
31
Tiramisu

Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Tiramisu

Ingredienser

8 portioner
4
äggulor
2
burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl
Amaretto eller konjak
3
äggvitor
1 dl
socker
20
savoiardikex
1 1/2 dl
kall espresso eller starkt bryggkaffe
-
kakao att pudra över
-
färska hallon

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Desserten kan med fördel göras dagen före– då blir den godast. Servera gärna med hallon.

Vad tyckte du om receptet?

331

Kommentarer

Kenneth

10/21/2020

Florsocker det bör inte vara strösocker

Ingrid

9/4/2020

Går det att frysa in resterna?

Redaktionen ICAse

9/22/2020

Hej Ingrid! Ursäkta sent svar. Det går att frysa in resterna men sannolikt blir det rätt geggigt. Tiramisun är godast att servera inom de närmsta dagarna efter att den har lagats. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Ann-christine

8/20/2020

Aldrig socker i tiramisu utan i Italien är det florsocker. Sen har vi strega eller Vecchia romagna i vår familjs tiramisu

Näringsvärde per portion

Energi 1686 KJ / 403 kCal
Fett 27 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept