Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tiramisu

Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoyardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller konjak till en slät smet.
  2. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
  3. Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott.
  4. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Lägg dem i en form (ca 25 x 30 cm, för 8 port).
  5. Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
  6. Pudra över kakao vid servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Desserten kan med fördel göras dagen före– då blir den godast.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 äggulor
  • 2 burkar mascarpone (à 250 g)
  • 1/2 dl Amaretto eller konjak
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 20 savoyardikex
  • 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
  • kakao att pudra över
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?