Tiramisu

Betyg 3.6 av 5.
485 personer har röstat
61
Tiramisu

Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Tiramisu

Ingredienser

8 portioner
4 äggulor
2 burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl amaretto eller konjak
3 äggvitor
1 dl socker
20 savoiardikex
1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
färska hallon

Gör så här

Observera att tiramisun kräver minst fem timmar i kylen (gärna över natten).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
485 personer har röstat

Kommentarer

Sämsta receptet! När man gör en tiramisu ska äggulan vispas med socker inte äggvitan!! Och detta recept innehåller för mycket socker. Fick slänga och göra enligt ett annat recept från Galbani.

Sahar

2024-12-08

Fake tiramisu om något. God självfallet, men inte en riktig tiramisu. Bra grundrecept, men skulle vilja be alla läsare att kolla in ordentligt recept istället.

William

2024-09-29

Blir alltid bra, fast jag vispar vitan först.

Jens

2024-07-07

Näringsvärde per portion

Energi1686 KJ / 403 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Tiramisu för många
Betyg 2.6 av 5.
519 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med Baileys
Betyg 2.7 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med marsalavin
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu i glas
Betyg 4.6 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbstiramisu
Betyg 4.8 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga