Tiramisu
Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
8 portioner
4 äggulor
2 burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl amaretto eller konjak
3 äggvitor
1 dl socker
20 savoiardikex
1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
färska hallon
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Observera att tiramisun kräver minst fem timmar i kylen (gärna över natten).
Tips
Desserten kan med fördel göras dagen före– då blir den godast. Servera gärna med hallon.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1686 KJ / 403 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g
Kommentarer
Blir alltid bra, fast jag vispar vitan först.
Jens
2024-07-07Smidigt att göra
Maria
2024-04-27Jättegott, använde slånbärslikör istället för amaretto lite annorlunda smak men blev bra. Maud
Maud
2024-03-03