Tiramisu

406
45
Tiramisu

Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Tiramisu

Ingredienser

8 portioner
4 äggulor
2 burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl amaretto eller konjak
3 äggvitor
1 dl socker
20 savoiardikex
1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
färska hallon

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Observera att tiramisun kräver minst fem timmar i kylen (gärna över natten).

Tips

Desserten kan med fördel göras dagen före– då blir den godast. Servera gärna med hallon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

406

Kommentarer

Christian

2023-01-28

50 dL amaretto blir 5 L. Vad är det som jag tolkar fel? :D

Redaktionen ICAse

2023-01-31

Hej Christian! Till 8 portioner behöver du 1/2 dl (50 ml) amaretto. Hälsningar Elina

Eva

2023-01-13

Äggvitan m socker blev inte hård hur mkt jag än vispade men smaken god

Elsa

2023-01-09

Jättegod och enkel! Kexen suger upp väldigt mycket kaffe, så räcker verkligen med att bara doppa lite kort i kaffet.

Näringsvärde per portion

Energi 1686 KJ / 403 kCal
Fett 27 g
Salt 5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden