Tiramisu
Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
8 portioner
4 äggulor
2 burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl amaretto eller konjak
3 äggvitor
1 dl socker
20 savoiardikex
1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
färska hallon
Gör så här
Observera att tiramisun kräver minst fem timmar i kylen (gärna över natten).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1686 KJ / 403 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g
Kommentarer
Sämsta receptet! När man gör en tiramisu ska äggulan vispas med socker inte äggvitan!! Och detta recept innehåller för mycket socker. Fick slänga och göra enligt ett annat recept från Galbani.
Sahar
2024-12-08Fake tiramisu om något. God självfallet, men inte en riktig tiramisu. Bra grundrecept, men skulle vilja be alla läsare att kolla in ordentligt recept istället.
William
2024-09-29Blir alltid bra, fast jag vispar vitan först.
Jens
2024-07-07