Glasstårta tiramisu

Krämig vaniljglass och kaffe i kombination med den lite bittra likören amaretto ger smak till denna höjdarefterrätt. Glasstårtan är perfekt som nyårsdessert då den går att göra i förväg och frysa in. Pudra bara över kakao vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ingredienser
8 portioner
Nedersta lagret
1/2 l vaniljglass
1/2 ask mascarpone (à 250 g)
1 dl kallt, starkt kaffe
1 dl amaretto
8 savoiardikex
Översta lagret
1/2 l vaniljglass
1/2 ask mascarpone (à 250 g)
3 msk kallt, starkt kaffe
8 savoiardikex
Till garnering
kakao
Gör så här
00:15:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2712 KJ / 651 kCal
Fett39 g
Salt0.33 g
Kolhydrater60 g
Protein7 g
Kommentarer
Förstår inte riktigt om jag behöver 500 gr mascarpone eller totalt 250 gr?
Jenny
2024-12-31Hej Jenny! Det är totalt en ask mascarpone på 250 g, där man använder innehållet i halva asken vid 2 moment. Hälsningar Leif
Redaktionen
2025-01-02Är den inte upp och ner? Man börjar väl med kexen i botten eller?
Fredrik
2022-02-12Gott! Jättegott!
Anna
2022-01-01