Glasstårta tiramisu

25
5
Glasstårta tiramisu

Krämig vaniljglass och kaffe i kombination med den lite bittra likören amaretto ger smak till denna höjdarefterrätt. Glasstårtan är perfekt som nyårsdessert då den går att göra i förväg och frysa in. Pudra bara över kakao vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Glasstårta tiramisu

Ingredienser

8 portioner

Nedersta lagret

1/2 l vaniljglass
1/2 ask mascarpone (à 250 g)
1 dl kallt, starkt kaffe
1 dl amaretto
8 savoiardikex

Översta lagret

1/2 l vaniljglass
1/2 ask mascarpone (à 250 g)
3 msk kallt, starkt kaffe
8 savoiardikex

Till garnering

kakao

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria savoiardikex.
Gör äggfri: välj äggfri glass och äggfria kex.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Fredrik

2022-02-12

Är den inte upp och ner? Man börjar väl med kexen i botten eller?

Anna

2022-01-01

Gott! Jättegott!

Jessica

2019-04-18

Galet gott!!! Fräsch efterrätt, gillades även av de som inte gillar vanlig Tiramisu

Näringsvärde per portion

Energi 2712 KJ / 651 kCal
Fett 39 g
Salt 0.33 g
Kolhydrater 60 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden