Glasstårta tiramisu

Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
5
Glasstårta tiramisu

Krämig vaniljglass och kaffe i kombination med den lite bittra likören amaretto ger smak till denna höjdarefterrätt. Glasstårtan är perfekt som nyårsdessert då den går att göra i förväg och frysa in. Pudra bara över kakao vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Glasstårta tiramisu

Ingredienser

8 portioner

Nedersta lagret

1/2 l vaniljglass
1/2 ask mascarpone (à 250 g)
1 dl kallt, starkt kaffe
1 dl amaretto
8 savoiardikex

Översta lagret

1/2 l vaniljglass
1/2 ask mascarpone (à 250 g)
3 msk kallt, starkt kaffe
8 savoiardikex

Till garnering

kakao

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Är den inte upp och ner? Man börjar väl med kexen i botten eller?

Fredrik

2022-02-12

Gott! Jättegott!

Anna

2022-01-01

Galet gott!!! Fräsch efterrätt, gillades även av de som inte gillar vanlig Tiramisu

Jessica

2019-04-18

Näringsvärde per portion

Energi2712 KJ / 651 kCal
Fett39 g
Salt0.33 g
Kolhydrater60 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Jordgubbstiramisu
Betyg 4.8 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu
Betyg 3.6 av 5.
485 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med marsalavin
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu ice coffee
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallontiramisù i glas
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu för många
Betyg 2.6 av 5.
519 personer har röstat
Över 60 min att tillaga