Glasstårta tiramisu
![Glasstårta tiramisu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173626/cf_259/glasstarta_tiramisu_.jpg)
Krämig vaniljglass och kaffe i kombination med den lite bittra likören amaretto ger smak till denna höjdarefterrätt. Glasstårtan är perfekt som nyårsdessert då den går att göra i förväg och frysa in. Pudra bara över kakao vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
![Glasstårta tiramisu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173626/cf_259/glasstarta_tiramisu_.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Nedersta lagret
1/2 l vaniljglass
1/2 ask mascarpone (à 250 g)
1 dl kallt, starkt kaffe
1 dl amaretto
8 savoiardikex
Översta lagret
1/2 l vaniljglass
1/2 ask mascarpone (à 250 g)
3 msk kallt, starkt kaffe
8 savoiardikex
Till garnering
kakao
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria savoiardikex.
Gör äggfri: välj äggfri glass och äggfria kex.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2712 KJ / 651 kCal
Fett39 g
Salt0.33 g
Kolhydrater60 g
Protein7 g
Kommentarer
Är den inte upp och ner? Man börjar väl med kexen i botten eller?
Fredrik
2022-02-12Gott! Jättegott!
Anna
2022-01-01Galet gott!!! Fräsch efterrätt, gillades även av de som inte gillar vanlig Tiramisu
Jessica
2019-04-18