Glasstårta tiramisu

20
3
Glasstårta tiramisu

Krämig vaniljglass och kaffe i kombination med den lite bittra likören amaretto ger smak till denna höjdarefterrätt. Glasstårtan är perfekt som nyårsdessert då den går att göra i förväg och frysa in. Pudra bara över kakao vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Glasstårta tiramisu

Ingredienser

8 portioner

Nedersta lagret

1/2 l
vaniljglass
1/2
ask mascarpone (à 250 g)
1 dl
kallt, starkt kaffe
1 dl
Amaretto
8
savoiardikex

Översta lagret

1/2 l
vaniljglass
1/2
ask mascarpone (à 250 g)
3 msk
kallt, starkt kaffe
8
savoiardikex

Till garnering

kakao

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria savoiardikex.
Gör äggfri: välj äggfri glass och äggfria kex.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Jessica

2019-04-18

Galet gott!!! Fräsch efterrätt, gillades även av de som inte gillar vanlig Tiramisu

Annika

2018-01-01

Blev inte gott !!

Anders

2017-12-17

Usch...

Näringsvärde per portion

Energi 2712 KJ / 651 kCal
Fett 39 g
Salt 0.33 g
Kolhydrater 60 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept