Glasstårta tiramisu | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glasstårta tiramisu

Krämig vaniljglass och kaffe i kombination med den lite bittra likören amaretto ger smak till denna höjdarefterrätt. Glasstårtan är perfekt som nyårsdessert då den går att göra i förväg och frysa in. Pudra bara över kakao vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nedersta lagret: Mjukrör vaniljglassen med mascarponen. Bred ut i botten på en bakpappersklädd brödform, ca 10 x 20 cm (för 8 port). Ställ i frysen 15 minuter.
  2. Blanda kaffe med amaretto. 
  3. Doppa ena sidan av savoiardikexen i likörkaffeblandningen och lägg på vaniljglassen. Ställ i frysen.
  4. Översta lagret: Mjukrör vaniljglassen med mascarponen och kaffet. Bred detta över kexen i formen. Doppa kexen i likörkaffeblandningen och lägg på glassen. Frys minst 3 timmar.
  5. Till garnering: Ta ut tiramisun och pudra över kakao vid servering.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria savoiardikex.
Gör äggfri: välj äggfri glass och äggfria kex.

Ingredienser

Portioner: 8
Nedersta lagret
  • 1/2 l vaniljglass
  • 1/2 ask mascarpone (à 250 g)
  • 1 dl kallt, starkt kaffe
  • 1 dl Amaretto
  • 8 savoiardikex
Översta lagret
  • 1/2 l vaniljglass
  • 1/2 ask mascarpone (à 250 g)
  • 3 msk kallt, starkt kaffe
  • 8 savoiardikex
Till garnering
  • kakao
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2712 kJ / 651 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept