Klassisk Tiramisu
En charmant och sagolikt god, klassisk tiramisu. Idealisk som avslutning efter en superb middag. Med charmant mascarpone, kaffe och prima konjak bjuder du på en trivsam avslutning efter måltiden.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 äggulor
4 msk socker
1 äggvita
500 g mascarpone (italiensk färskost)
skal av 1 citron
10 savoiardikex
2 1/2 dl stark kaffe
4 cl konjak
kakao till garnering
För alla
Kontrollera noga innehållet i kexen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Tips 1: Mascarponen kan ersättas med 2 1/2 dl kvarg och 2 1/2 dl crème fraiche (för 4 port).
Tips 2: I stället för kexen kan man använda sockerkaka skuren i stavar. Gärna sån som blivit lite gammal och torr.
Tips 3: Man kan göra tiramisun direkt i portionsskålar.
Tips 2: I stället för kexen kan man använda sockerkaka skuren i stavar. Gärna sån som blivit lite gammal och torr.
Tips 3: Man kan göra tiramisun direkt i portionsskålar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra och enkelt recept. Har bara testat med original-ingredienserna. Använde dock inte all vätska, tur för då hade det blivit för blaskigt. Lämnade nog ca 1 dl.
Marija
2010-01-08Mycket gott! Jag har provat att byta ut savoyardikexen till små mandelbiskvier och Baily`s ist för konjak. Blir en ngt sötare, men väldigt god dessert!
Pia
2008-10-21Detta recept är jättebra precis som det är! Finns ingen anledning alls att byta ut ingredienserna eller ändra på något.
Anneli
2006-09-30