Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Klassisk Tiramisu

En charmant och sagolikt god, klassisk tiramisu. Idealisk som avslutning efter en superb middag. Med charmant mascarpone, kaffe och prima konjak bjuder du på en trivsam avslutning efter måltiden.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och socker pösigt (spara 1 äggvita, för 4 port och vispa den för sig). Vänd ner mascarpone, lite i taget, och även äggvitan. Rör i citronskal.
  2. Lägg savoiardikex i bottnen på en form. Blanda starkt kaffe med konjak och droppa hälften av det över kexen.
  3. Bre på hälften av mascarponeblandningen. Lägg på ett varv till av kex, kaffe och mascarponeblandning. Låt stå minst 5 timmar i kylskåp (gärna över natten).
  4. Sikta över kakao före servering.

Tips

Tips 1: Mascarponen kan ersättas med 2 1/2 dl kvarg och 2 1/2 dl crème fraiche (för 4 port).
Tips 2: I stället för kexen kan man använda sockerkaka skuren i stavar. Gärna sån som blivit lite gammal och torr.
Tips 3: Man kan göra tiramisun direkt i portionsskålar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 1 äggvita
  • 500 g mascarpone (italiensk färskost)
  • skal av 1 citron
  • 10 savoyardikex
  • 2 1/2 dl stark kaffe
  • 4 cl konjak
  • kakao till garnering
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!