Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Jordgubbstiramisu

Tiramisu har du kanske ätit förut, men aldrig såhär! En somrig och svensk version av tiramisu där lager av mascarponekräm varvas med jordgubbar och fläder. En festlig och annorlunda dessert som är enkel att göra.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva jordgubbarna.
  2. Vispa ihop äggulor, mascarpone och socker till en fast kräm. Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden i äggsmeten.
  3. Blanda Amaretto och flädersaft. Doppa kexen hastigt och lägg i botten på varje glas. Fördela jordgubbarna och smeten över.
  4. Låt stå i kylen några timmar före servering.
  5. Vid servering: Pudra över kakao vid servering.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 l färska jordgubbar
  • 2 äggulor
  • 1 burk mascarpone (à 250 g)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk Amaretto (eller konjak)
  • 1 dl konc flädersaft
  • 8 savoiardikex
Vid servering
  • kakao
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1073 kJ / 256 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer