Tiramisu med marsalavin

12
1
Tiramisu med marsalavin

”Dra mig upp” eller tira mi sù som denna underbara dessert heter på italienska har varit en älskad favorit sedan den introducerades för oss på 90-talet. Med kex doppade i espresso är den helt klart uppiggande och passar perfekt som avslutning på en middag. Denna tiramisu smaksätts även med marsalavin.

Tiramisu med marsalavin

Ingredienser

4 portioner
10 savoiardikex
ca 1 1/2 dl kall espresso eller kallt, starkt bryggkaffe
2 äggulor
250 g mascarpone
2 1/2 msk marsalavin
2 äggvitor
1/2 dl strösocker

Till servering

kakao

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Annika

2021-04-13

Gudomligt god!

Näringsvärde per portion

Energi 1660 KJ / 397 kCal
Fett 26 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 29 g
Protein 62 g
Läs mer om näringsvärden