Tiramisu med marsalavin

Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
1
Tiramisu med marsalavin

”Dra mig upp” eller tira mi sù som denna underbara dessert heter på italienska har varit en älskad favorit sedan den introducerades för oss på 90-talet. Med kex doppade i espresso är den helt klart uppiggande och passar perfekt som avslutning på en middag. Denna tiramisu smaksätts även med marsalavin.

Tiramisu med marsalavin

Ingredienser

4 portioner
10   savoiardikex
ca 1 1/2 dl  kall espresso eller kallt, starkt bryggkaffe
2   äggulor
250 g  mascarpone
2 1/2 msk  marsalavin
2   äggvitor
1/2 dl  strösocker

Till servering

kakao

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Gudomligt god!

Annika

2021-04-13

Näringsvärde per portion

Energi1660 KJ / 397 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater29 g
Protein62 g

Testa liknande recept

Tiramisu rulltårta
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tiramisu med Baileys
Betyg 2.7 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Affogato
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kladdkaka med choklad
Betyg 4.3 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu för många
Betyg 2.6 av 5.
517 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu i glas
Betyg 4.6 av 5.
111 personer har röstat
Över 60 min att tillaga