Chokladtiramisu-paj

Älskar du också den berömda italienska dessertklassikern tiramisu? Prova att göra den på nytt vis – med en botten av krossade chokladkex och en fyllning av chokladtryffel, toppad med mascarponekräm.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Ingredienser
8-10 bitar
100 g smält smör
200 g chokladkakor (t ex oreo)
250 g mörk choklad (70%)
3 dl vispgrädde
Topping
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
3/4 msk florsocker
kakao (att pudra över)
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladkakorna.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, choklad, grädde och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättnigsprodukter.
Gör så här
Tips
Servera gärna med färska eller tinade frysta bär.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Är en straight up chokladpaj, då den saknar smaken av zabaione och kaffe som gör att tiramisu smakar tiramisu. Men det är en god chokladpaj! Rekommenderar dock att ta bort fyllningen i oreokexen innan de krossas, eftersom fyllningen gör kexsmulet kladdigt och svårare att finfördela.
Ida
2023-06-30Mäktig, räcker till väldigt många
Elisabeth
2022-01-21Dessert med mycket chokladsmak och inte alls söt.
Ann-sophie
2022-01-07