Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Behöver du inspiration till nyårsmenyn? Vi bjuder på tio förrätter värdiga en nyårsafton!

Tips: Här hittar du alla våra förrätter till nyår!

  • Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

    Denna rätt med rödbetor, avokado, russin, mandel och hemgjord vegansk majonnäs är en underbar vegansk förrätt till nyår! Majonnäsen är smaksatt med curry och går fint att förbereda i förväg.

    - Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

    Spara

  • Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

    En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!

    - Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

    Spara

  • Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

    Bjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.

    - Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

    Spara

  • Jordärtskockssoppa med parmachips

    En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt på festbordet och lämnar ingen besviken.

    - Jordärtskockssoppa med parmachips

    Spara

  • Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

    De spännande smakerna i denna rätt är lånade från naturen utanför dörren. Använd de matsvampar du kan hitta. De svenska markerna får sätta smak på krämen med jordärtskocka och svecia tillsammans med vinägretten med lingon.

    - Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

    Spara

  • Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

    Hummer är alltid rätt att inleda nyårsmiddagen med! Här får den lyxiga hummer sällskap av krispig lufttorkad skinka, luftig blomkålscrème, örtig äppelsalsa och rostat pankosmul. Många komponenter – men allt kan förberedas enkelt i god tid.

    - Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

    Spara

  • Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

    Rödbetor och getost är en klassisk smakkombination. Men så här har du nog aldrig ätit det förut. En galet elegant förrätt där blasten tas till vara på och en srirachadressing ger sting. Rätten kommer från Fotografiska museets restaurang.

    - Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

    Spara

  • Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

    Skaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs. Låt gästerna väl smaka!

    - Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

    Spara

  • Räkceviche

    Ceviche serverad i cocktailglas känns lite lyxigt och är en festlig förrätt som är lätt att göra. Rätten kommer ursprungligen från Peru och får sin speciella smak av chili och koriander. Limedressingen gör att den tärnade avokadon behåller sin gröna färg.

    - Räkceviche

    Spara

  • Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

    En riktigt god och lyxig vegoförrätt med svartrötter i huvudrollen. Rötterna toppas med pinjenötter och mangoldskott, och serveras med surdegskrutonger och brynt vitlökssmör. Passar perfekt för lite speciellare tillfällen, såsom nyår eller Alla hjärtans dag!

    - Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer