Behöver du inspiration till nyårsmenyn? Vi bjuder på tio förrätter värdiga en nyårsafton!

Tips: Här hittar du alla våra förrätter till nyår!

 • Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

  Denna rätt med rödbetor, avokado, russin, mandel och hemgjord vegansk majonnäs är en underbar vegansk förrätt till nyår! Majonnäsen är smaksatt med curry och går fint att förbereda i förväg.

  - Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

  Spara

 • Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

  En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!

  - Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

  Spara

 • Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

  Bjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.

  - Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

  Spara

 • Jordärtskockssoppa med parmachips

  En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt på festbordet och lämnar ingen besviken.

  - Jordärtskockssoppa med parmachips

  Spara

 • Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

  De spännande smakerna i denna rätt är lånade från naturen utanför dörren. Använd de matsvampar du kan hitta. De svenska markerna får sätta smak på krämen med jordärtskocka och svecia tillsammans med vinägretten med lingon.

  - Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

  Spara

 • Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

  Hummer är alltid rätt att inleda nyårsmiddagen med! Här får den lyxiga hummer sällskap av krispig lufttorkad skinka, luftig blomkålscrème, örtig äppelsalsa och rostat pankosmul. Många komponenter – men allt kan förberedas enkelt i god tid.

  - Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

  Spara

 • Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

  Rödbetor och getost är en klassisk smakkombination. Men så här har du nog aldrig ätit det förut. En galet elegant förrätt där blasten tas till vara på och en srirachadressing ger sting. Rätten kommer från Fotografiska museets restaurang.

  - Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

  Spara

 • Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

  Skaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs. Låt gästerna väl smaka!

  - Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

  Spara

 • Räkceviche

  Ceviche serverad i cocktailglas känns lite lyxigt och är en festlig förrätt som är lätt att göra. Rätten kommer ursprungligen från Peru och får sin speciella smak av chili och koriander. Limedressingen gör att den tärnade avokadon behåller sin gröna färg.

  - Räkceviche

  Spara

 • Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

  En riktigt god och lyxig vegoförrätt med svartrötter i huvudrollen. Rötterna toppas med pinjenötter och mangoldskott, och serveras med surdegskrutonger och brynt vitlökssmör. Passar perfekt för lite speciellare tillfällen, såsom nyår eller Alla hjärtans dag!

  - Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

  Spara